Kraj za legendu
3

Wayne Rooney (38) dobio otkaz nakon samo dva i po mjeseca

D. P.
Rooney je sredinom oktobra preuzeo klub (Foto: Birmingham City FC)
Rooney je sredinom oktobra preuzeo klub (Foto: Birmingham City FC)
Legendarni engleski nogometaš Wayne Rooney dobio je otkaz na klupi Birminghama nakon dva i po mjeseca, a sve kao rezultat loših rezultata ovog nekadašnjeg premierligaša.

Rooney (38) je na klupu Birminghama stigao sredinom oktobra kada je klub bio šesti na tabeli Championshipa. Međutim, izgubio je na devet od svojih 15 utakmica u klubu i Birmingham je pao nadomak zone ispadanja iz drugog ranga engleskog nogometa.

Poraz od Leedsa u jučerašnjoj utakmici značio je i da će Rooney dobiti otkaz na klupi ekipe.

"Lično, trebat će mi neko vrijeme da pređem preko ovoga i spremim se za nove šanse u menadžerskom poslu", poručio je Rooney danas nakon što je saznao za raskid saradnje.

Rooney je na čuvenom St. Andrew'su imao ugovor na tri i po godine, no tu se zadržao svega dva i po mjeseca. Na 15 utakmica na klupi Birminghama upisao je samo dvije pobjede, četiri remija i čak devet poraza.

Jedna od najvećih legendi Manchester Uniteda ne želi odustati od trenerskog posla, ali će ipak neko vrijeme posvetiti porodičnom životu kako bi odmorio i pripremio se za nove poslovne izazove.

Slavni nogometaš i drugi strijelac u historiji reprezentacije Engleske karijeru je završio 2021. godine u Derby Countyju. Trenirao je upravo Derby, američki DC United i Birmingham City.