Nogomet
2

Watzke: Klopp nikad neće dobiti otkaz u Borussiji

Totalsport
Hans-Joachim Watzke (Foto: AFP)
Hans-Joachim Watzke (Foto: AFP)
Predsjednik aktuelnog evropskog doprvaka Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke poručio je kako ni pod kojim okolnostima neće uručiti otkaz treneru Jürgenu Kloppu.

U pet godina koliko je na klupi crno-žutih Klopp je osvojio dva naslova u Bundesligi i jedan u DFB-Kupu, a prošle je sezone dogurao do finala Lige prvaka u kojem je bolji bio Bayern. Svim time, kao i afirmacijom niza mladih igrača, Klopp je zadobio bezuvjetno Watzkeovo povjerenje.

"Nema tih okolnosti pod kojima bih dao otkaz Kloppu", jasan je bio Watzke koji je uvjeren da 46-godišnji stručnjak neće napustiti klub prije isteka ugovora 2016. godine.

"Jürgen nije čovjek koji potpiše ugovor, pa ga onda prekrši. Nikad to nije uradio. Siguran sam da će odraditi svoj ugovor do kraja".

Istaknuo je Watzke i kako je svjestan da će i u sljedećim godinama gubiti igrače jer ne želi davati plate na nivou nekih drugih klubova.

"To što nas igrači napuštaju je dijelom vezano uz status kluba. Koliko doista postoji klubova iz kojih igrači ne žele otići u neki veći klub? Da biste sačuvali sve igrače, morali biste ih plaćati poput Real Madrida ili Bayerna", zaključio je Watzke.