Nogomet
0

Watford šokirao Arsenal, Tottenhamu samo bod protiv Sunderlanda

Piše: N. K.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
U prvih šest utakmica 23. kola engleskog Premiershipa postignuto je 11 golova, a najveće iznenađenje je poraz Arsenala na svom terenu od Watforda.

Kaboul je već u 10. minuti doveo Watford u prednost sjajnim šutem sa otprilike 30 metara.

Gosti su nastavili sa huraganskim napadima pa Deeney ubrzo zakucava loptu u gol nakon odbijanca za 2:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Arsenal je krenuo na sve ili ništa. Odmah se u šansi našao se Walcott, koji je loše šutirao i nije bilo problema za Gomesa.

Arsenal smanjuje rezultat u 58. minuti susreta kada je Sanchez nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Iwobi i poslao loptu u donji desni ugao gola Watforda.

Gosti su uspjeli izdržati do kraja da ne prime gol i nose kući velika tri boda.

Izuzetno lošu utakmicu odigrali su Sunderland i Tottenham (0:0).

Jedino vrijedno pomena u prvom poluvremenu bila je šansa napadača Sunderlanda Borinija koji je išao cik-cak po šesnaestercu, šutirao po sredini gola, ali je golman Vorm odlično reagovao.

Prvu šansu favorizovani Tottenham na utakmici napravio je tek u 65. minuti. Wanyama se digao visoko kako bi pokupio perfektno dodavanje, ali je lopta završila iznad prečke.

Crystal Palace je golovima Danna i Bentekea došao do vrijedne pobjede (2:0) u gostima protiv Bournemoutha, dok je Swansea savladao Southampton rezultatom 2:1. Strijelci za domaće bili su Mawson i Sigurdsson, dok je za Southampton pogodio Long.

Burnley je savladao Leicester kasnim golom Vokesa, dok je Middlesbrough remizirao protiv WBA (1:1). Strijelci su bili Morrison za domaće, te Negredo iz penala za WBA.