Vjerovali ili ne
185

Watford razbio Liverpool i nanio im prvi poraz u Premiershipu nakon 422 dana

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Watforda nanijela je prvi poraz Liverpoolu u ovoj sezoni, a oni su na svom terenu u okviru 28. kola Premiershipa slavili rezultatom 3:0, čime su prekinuli niz od 44 ligaške utakmice Redsa bez poraza.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a prvo poluvrijeme obilježila je teška povreda Deulofeua koji je nezgodno stao nakon jednog duela s Van Dijkom, zbog čega je morao izaći iz igre.

Igrala se 54. minuta kada je Sarr iskoristio lošu reakciju Van Dijka i utrčao ispred Robertsona i Alissona, pogodivši za 1:0 i veliko slavlje navijača na Vicarage Roadu, a samo šest minuta nakon toga Sarr još jednom bježi odbranih domaćih i rutinski pogađa za 2:0.

Pitanje pobjednika ovog meča riješio je Deeney u 72. minuti čime je stavio tačku na ovaj meč, a do kraja susreta nije bilo pogodaka.

Ovo je za Liverpool prvi poraz u Premiershipu nakon 422 dana, odnosno od 3. januara 2019. godine kada su izgubili od Manchester Cityja, a ovo im je ujedno i prvi poraz u sezoni čime su izgubili šanse da ponove uspjeh Arsenala iz 2004. godine kada su Topnici čitavu sezonu odigrali bez poraza.

Liverpool će bez obzira na ovaj poraz gotovo sigurno osvojiti titulu prvaka, a oni još uvijek imaju 22 boda više od Manchester Cityja koji ima utakmicu manje.

Tabela: