NBA
10

Warriorsi u velikom derbiju savladali Houston i vratili se na prvo mjesto

Piše: K. H.
Košarkaši Golden State Warriorsa savladali su Houston Rocketse u velikom derbiju Zapadne konferencije NBA lige rezultatom 106:104 za povratak na prvo mjesto na tabeli.

Warriorsi su bolje otvorili meč pa su tako nakon prvih 12 minuta imali dvocifrenu prednost (33:23), ali do poluvremena je Houston zaigrao puno bolje, anulirao je prednost aktuelnog prvaka i na pauzu se otišlo uz minimalnu prednost Golden Statea od 54:52.

U drugom poluvremenu opet je Golden State bio taj koji je kontrolisao prednost, međutim nijednog trenutka nisu se uspjeli ozbiljnije odlijepiti, a početkom posljednje dionice Curry i društvo opet su stigli do dvocifrene prednsoti i činilo se da su riješili pitanje pobjednika. U jednom trenutku je bilo čak 14 poena prednosti za Golden State (94:80).

Ipak, Houston se nije predao, a uz podršku s tribina domaći igrači zaigrali su puno bolje i uspjeli su ozbiljno ugroziti gotovo riješenu pobjedu Golden Statea, ali na kraju nisu imali dovoljno snage i meč je pripao aktuelnom prvaku.

Najbolji pojedinac meča bio je Thompson koji je ubacio 30 poena, a pratio ga je Harden s druge strane koji je ubacio 29. Cousins je meč završio sa 27 poena, tri više od Curryja koji je ubacio 24 poena, koliko i Paul.

Oklahoma je u prvom meču večeri porazila Brooklyn rezultatom 108:96, dok je Washington na svom terenu bio bolji od Orlanda 100:90. Atlanta je također upisala domaću pobjedu protiv Memphisa 132:111, a Miami je bio bolji od Detroita 108:74. U posljednjem meču večeri, Phoenix je na domaćem terenu poražen od Utaha sa 114:97.