Skandal u FIFA-i
0

Warner priprema "bombu", UEFA ne traži odgodu izbora

Totalsport
Jack Warner (Foto: AFP)
Jack Warner (Foto: AFP)
Svi čekaju konferenciju za novinare koju je za sutra (utorak) u 14 sati u Zürichu najavio osramoćeni i uvrijeđeni dosadašnji dopredsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA) Jack Warner.

FIFA-in dužnosnik iz Trinidada i Tobaga, trenutno suspendovani predsjednik Nogometne federacije Srednje i Sjeverne Amerike (CONCACAF), ponudit će novinarima u Hotelu Nobel dokumente koji četvoricu njegovih kolega iz FIFA-inog Izvršnog odbora terete za uzimanje mita od ukupno 20 miliona dolara. Isti su navodno primili nakon što je Katar dobio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine.

Warner je najavio da će otkriti njihova imena i bankovne račune koji jasno dokazuju put novca.

Istovremeno, iz Evropske nogometne federacije (UEFA) potvrdili su da neće zahtijevati odgodu predsjedničkih izbora, koji će se u najvećemu švicarskom gradu i FIFA-inom središtu održati u srijedu, sa Seppom Blatterom kao jedinim kandidatom za novi, četvrti četverogodišnji mandat.

Moguće je zato da će izbor demonstrativno propustiti delegati iz nogometnih saveza azijskih država. Razlog će, dogodi li se to uistinu, biti solidarisanje s Mohamedom Bin Hammamom, donedavnim predsjednikom AFC-a i Blatterovim protukandidatom koji se povukao iz predsjedničke utrke. I on je suspendovan, baš kao i Warner, zbog navodnog sudjelovanja u nagrađivanju karipskih nogometnih dužnosnika koji su svoje glasove pri izboru domaćina SP-a 2022. godine dali Kataranima.