Ostaje na Emiratesu
13

Walcott ove sedmice potpisuje novi ugovor s Arsenalom

Totalsport
Theo Walcott
Theo Walcott
Engleski reprezentativac Theo Walcott (23) potpisat će ove sedmice novi ugovor s Arsenalom, doznaje internetski portal Goal.com.

Walcottu, podsjetimo, aktuelni ugovor s "topnicima" ističe na kraju ove sezone što znači da već sad smije dogovoriti saradnju s nekim drugim klubom koji za njega na ljeto ne bi trebao platiti nikakvu odštetu. No, čini se da je nakon dugog pregovaranja mladi nogometaš ipak odlučio ostati na Emiratesu, a prema pisanju Goal.coma, potpisat će ugovor do 2017. godine. Prema novim uslovima, umjesto dosadašnjih 60.000 funti, sedmično bi trebao zarađivati oko 90.000 funti, a u ugovor će mu biti ugrađeni i bogati bonusi.

Arsenal mu je navodno najprije nudio 75.000 funti sedmične plate, ali nakon što je Walcott to u nekoliko navrata odbio, čelnici kluba su morali povećati ponudu kako bi spriječili odlazak još jedne zvijezde nakon što su Emirates u zadnje dvije godine napustili Cesc Fabregas, Samir Nasri, Robin van Persie i Alex Song.

Osim poboljšane plate, Walcotta je na ostanak nagnalo i to što ga je menadžer Arsene Wenger u posljednje vrijeme stavljao na njegovu omiljenu poziciju napadača. Walcott se tu sjajno snašao, postigavši četiri pogotka u zadnjih pet utakmica.