Nogomet
0

Vule Trivunović: Kontakta je bilo, volio bih na Koševo, ali mi je prioritet porodica

Piše: Dalibor Bošnjak
Vule Trivunović (Foto: fkborac.net)
Vule Trivunović (Foto: fkborac.net)
Sjajni stoper banjalučkog Borca, Vule Trivunović, na meti je FK Sarajevo u ljetnom prijelaznom roku. Ugovorno je za Borac vezan još dvije godine, na Koševo bi se volio vratiti, ali mu je prioritet porodica.

Trivunović je za FK Sarajevo igrao 2005. i 2006. godine, a u 41 utakmici je postigao tri gola. Navijači Bordo ekipe ga pamte po borbenosti i dobrim partijama, a nakon odlaska Torlaka, počelo se pričati o povratku popularnog Vuleta na Koševo. On je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio da je kontakta s bivšim klubom bilo, ali da još ništa nije odlučio.

"Kontaktirali su me ljudi iz FK Sarajevo s kojim se svakako redovno čujem. Oni žele da ja dođem na Koševo i to je otvorena opcija, mada mi je sada prioritet porodica, supruga i sin koji žive u Banjoj Luci. Njima sam sada najpotrebniji. Osim toga, imam važeći ugovor s Borcem i ništa ne mogu bez dogovora s ljudima u ovom klubu. Prozivka je zakazana za 20. juni, pa ćemo vidjeti šta su planovi vodstva Borca, ko će otići, ko ostati, da li će se podmlađivati ekipa i slično. Još uvijek su sve opcije otvorene, volim FK Sarajevo, jer je to moj klub, mada, kažem, prioritet mi je porodica", izjavio je Trivunović.

On je otkrio da će odigrati još jednu sezonu, iako će sljedeće godine napuniti 31 godinu, a onda će se posvetiti obrazovanju kako bi postao nogometni trener.

"Znam da mnogi ne završavaju karijeru sa 31 godinom, ali to je zasad moja vizija. Namjeravam odigrati još jednu sezonu, a potom se povući i posvetiti se školi kako bih postao trener. Igrao sam u četiri različite zemlje, imam prijatelje i kontakte, tako da ću ostati u nogometu. Želim napraviti mjesto za mlađe igrače, znam kako je bilo kad sam ja imao 20 godina. Teško je doći do prilike, a mi stariji igrači trebamo mladim momcima to omogućiti", završio je Trivunović.