Nogometaš Olimpica
4

Vukomanović: Svaku utakmicu moramo igrati kao da je ključna za opstanak

Klix.ba
Dejan Vukomanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dejan Vukomanović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Olimpic je u proteklom kolu BHT Premijer lige ostvario pobjedu nad direktnim konkurentom u borbi za opstanak Metallegheom rezultatom 1:0, a tim s Otoke u narednom kolu gostuje ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Tim povodom je za klupsku stranicu govorio nogometaš Vukova Dejan Vukomanović.

Poslije dužeg perioda odsustva zbog povrede, Vukomanović je ponovo na terenu.

"Lijep je osjećaj opet utakmicu igrati od prve minute. Svakako da još uvijek nisam u najboljoj formi, ali se nadam da će i to uskoro doći na svoje", izjavio je Vukomanović

Nakon dugo vremena Olimpic je pobijedio u jednom susretu i to konkurenta za opstanak, ekipu Metalleghea. Cilj Vukova je da nastave dobre rezultate.

"Ova pobjeda nam puno znači na psihološkom planu, ekipa opet vjeruje da može. Svaka pobjeda je lijepa i svaki bod na kraju može biti odlučujući. Ni poslije poraza od Širokog Brijega se nismo predali i to je znak da imamo karakter i to trebamo pokazati u svakoj narednoj utakmici", rekao je nogometaš kluba s Otoke.

Olimpicu slijedi duel s ekipom Mladosti.

"Mislim da mi nemamo puno prostora za razmišljanje. Svaku utakmicu moramo igrati kao da je ključna za naš opstanak pa tako i ovu s Mladosti. Nadam se dobrom rezultatu i vjerujem u to", završio je Vukomanović.