Evropska liga
7

Vukas: Zrinjski je fokusiran samo na Makedonce, rasterećen gost zna biti opasan

R. D.
Hari Vukas i Ivan Brkić (Foto: R. D./Klix.ba)
Hari Vukas i Ivan Brkić (Foto: R. D./Klix.ba)
Zrinjski je u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige bio uvjerljiv protiv Akademije Pandev u Skoplju, ali revanš u Mostaru neće biti olako shvaćen. Na današnjoj konferenciji za medije novinarima su se obratili novi trener Mostaraca Hari Vukas i golman Ivan Brkić.

Vukas kaže da će i pored pobjede od 3:0 u prvoj utakmici njegova ekipa biti maksimalno ozbiljna i mobilizirana te da neće dopustiti nikakva iznenađenja gostiju iz Sjeverne Makedonije.

"Dobro smo ih skautirali, ali vjerujem da će biti mala promjena, jer su oni prvu utakmicu bili pod pritiskom, ne znam zbog čega. S obzirom na rezultat i sve vjerujem da će doći rasterećeni, a to zna biti opasno", kazao je Vukas.

Hari Vukas (Foto: R. D./Klix.ba)
Hari Vukas (Foto: R. D./Klix.ba)

Bez obzira na rezultat iz Skoplja, Vukas misli da ekipa iz Strumice nije loša, a cilj Zrinjskog je da ni u jednom momentu sutrašnja utakmica ne uđe u period koji bi njegovoj ekipi izazvao nelagodu.

"Zadovoljan sam igračkim kadrom, duple pozicije. Svaki trening je gušt raditi jer momci su ozbiljni, žele se nametnuti. Prva utakmica je bila dobra, ali tu ima još dosta mjesta za napredak", pun je optimizma splitski trener.

Golman Ivan Brkić kaže kako igrači smatraju da koncentracija za sutrašnju utakmicu mora biti potpuna jer rezultatska rasterećenost ih može učiniti još opasnijim. Na pitanje novinara da uporedi ovu i prošlosezonsku ekipu Zrinjskog kazao je da ove godine sve izgleda mnogo bolje.

Ivan Brkić (Foto: R. D./Klix.ba)
Ivan Brkić (Foto: R. D./Klix.ba)

Zrinjski u nedjelju na otvaranju Premijer lige očekuje derbi u Sarajevu, a u mislima je moguća i utakmica protiv Utrechta. Zdravstveni bilten je idealan.

Utakmica između Plemića i Akademije Pandev zakazana je za četvrtak u 19 sati.