Uoči derbija sa Željom
98

Vukas: Izuzetno cijenim Osima, zadovoljstvo je gledati njegove konferencije za medije

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Lijepo je ovih dana biti Hari Vukas, splitski strateg koji je sa Zrinjskim upisao najveću evropsku pobjedu u historiju mostarskog kluba. Između brojnih poziva novinara iz Hrvatske i cijele regije trener Plemića družio se s novinarima, a osnovni povod bio je sutrašnji derbi na Grbavici.

Ipak, nije moglo bez podsjećanja na veliku pobjedu protiv Utrechta u četvrtak, kad je s rezultatom 2:1 mostarski klub otišao korak dalje u Evropskoj ligi. Vukas kaže da je tu utakmicu odmah jutro poslije arhivira i krenuo dalje te da je to tako i predočeno igračima.

"Uspjeh ostaje za navijače, nek oni guštaju. Ako želimo biti ozbiljni moramo igrati u kontinuitetu i to slavlje što prije zaboraviti", izjavio je splitski strateg na klupi Plemića.

Igrače je nakon te utakmice trebalo odmoriti, jučer su prošli regeneracijski trening, danas je na programu ozbiljnije vježbanje, a sutra put za Sarajevo.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Sastav je zbog širine kadra slatka muka, sigurno je da će biti promjena. Mora biti tako jer je bilo veliko pražnjenje, a čeka nas opet i utakmica u četvrtak u Švedskoj", kazao je.

Željo ga je pozitivno iznenadio igrama u prva dva kola, posebno jer nisu primili gol i pobjedom na teškom gostovanju. Sutra očekuje jako tešku utakmica, a pun je lijepih riječi bio za Amara Osima.

"Čuo sam da je to najtrofejniji bosanskohercegovački trener, izuzetno ga cijenim. Ima bogato nogometno iskustvo, čak mi je zadovoljstvo povremeno gledati njegove konferencije jer je osebujan i poseban. Ne sumnjam da će svoju ekipu pripremiti na pravi način", zaključio je trener Zrinjskog Hari Vukas naglasivši kako ove dvije ekipe svojom veličinom i renomeom zaslužuju da Grbavica bude puna.

Željezničar i Zrinjski svoju utakmicu trećeg kola Premijer lige igraju sutra od 20 sati na Grbavici, a prijenos je na Moja TV.