Uz šaljivu poruku
280

Vučić dunjevačom nazdravio s Dodikom povodom plasmana Srbije na Mundijal

H. H.
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić nisu krili oduševljenje uspjehom Srbije (Foto: Instagram)
Milorad Dodik i Aleksandar Vučić nisu krili oduševljenje uspjehom Srbije (Foto: Instagram)
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na društvenim mrežama podijelio je fotografiju na kojoj je prikazano kako nazdravlja s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodikom povodom plasmana nogometne reprezentacije Srbije na Svjetsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije osigurala je direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon senzacionalne pobjede protiv Portugala u Lisabonu rezultatom 2:1, a heroj gostiju bio je Aleksandar Mitrović koji je pogodio u 90. minuti.

Nakon toga nastala je velika euforija u Srbiji, kako među stanovništvom, tako i javnim ličnostima iz svih sfera.

"Predsjednik Dodik i ja nazdravili smo sa po dvije dunjevače srbijanskim fudbalerima za veliku pobjedu u Lisabonu. Računali smo, jedna čašica - jedan gol, pa smo morali da popijemo po dvije. Inače, plan nam je da zamolimo naše reprezentativce da sljedeće godine dođu bar do polufinala na Svjetskom prvenstvu i donesu sreću našem narodu, ma gdje da živi. Mada, problem nastaje, ako za svaki gol budemo morali da popijemo po jednu čašicu", napisao je Vučić.

Podsjetimo, predsjednik Srbije je uoči utakmice održao govor izabranicima Dragana Stojkovića, te im je u slučaju plasmana na Mundijal obećao milion eura premije.