Nogomet
29

Vršajević: Iskusni smo i možemo se nositi sa pritiskom utakmice sa Izraelom

Piše: E. M.
Avdija Vršajević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Avdija Vršajević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Reprezentativac naše reprezentacije Avdija Vršajević je u izjavi prije današnjeg treninga istakao kako su svi reprezentativci svjesni važnosti meča protiv Izraela te da svi vrijedno rade i pripremaju se za utakmicu odluke.

Vršajević je istakao kako je atmosfera u ekipi odlična, te da su svi reprezentativci odlično raspoloženi došli na pripreme.

"Maksimalno ozbiljno treniramo, a atmosfera među igračima je zaista odlična. Vjerujem da ćemo pred našim navijačima u utakmici protiv Izraela pokazati svoju spremnost i da ćemo napraviti dobar rezultat jer svi znamo tša nam to znači", kazao je Vršajević.

On je dodao kako će podrška navijača na Bilinom Polju biti od velike važnosti za njih i tok utakmice.

"Ovdje smo na našem terenu, pred našim navijačima. Mi imamo kvalitetu da dobijemo Izrael što bi nam puno značilo u nastavku kvalifikacija i ostvarenje cilja. Mislim da ako svi budemo ozbiljno pristupili utakmici da ćemo pobijediti. Sa tri boda se pridružujemo ostalim ekipama i to će nam biti motiv za dalji tok kvalifikacija.

Utakmica sa Izraelom sa sobom nosi i veliki pritisak zbog svoje važnosti, a bh. reprezentativac je kazao kako smatra da su svi dovoljno iskusni da se nose sa time.

"Mislim da je svaki igrač dovoljno iskusan, posjedujemo tu kvalitetu da znamo o čemu se radi i da nam to neće predstavljati veliki pritisak. Mi ne možemo reći da ćemo sto posto pobijediti, ali ćemo dati da sve od sebe da pobijedimo. Vjerujem da će presuditi vjera i želja za pobjedom koja je veća nego njihova. Moramo biti skoncentrisani čitavu utakmicu i ne dozvoliti sebi kiks", zaključio je Vršajević.