Nogomet
8

Evropska liga / Vršajević asistent u porazu Osmanlispora u Bukureštu, Inter ostao bez šansi za plasman dalje

Piše: E. B.
Steaua - Osmanlispor (Foto: EPA)
Nakon petog kola Evropske lige u grupi K postalo je poznato da je Inter ostao bez teoretskih šansi za plasman dalje, dok je situacija za plasman u šesnaestinu finala ii dalje otvorena u grupama J i L.

Osmanlispor je u grupi L izgubio od Steaue u Bukureštu rezultatom 2:1. Gosti iz Ankare su dominirali tokom čitavog susreta, ali nisu uspjeli slaviti. Osmanlispor je poveo u 30. minuti kada je najbolji strijelac ekipe Ndiaye pogodio, a asistenciju je upisao bivši reprezentativac BiH Avdija Vršajević. Domaćin je izjednačio u 68. minuti kada je Momčilović pogodio nakon velike greške golmana Karčemarskasa koji je katastrofalno regovao nakon slobodnog udarca. Tri boda domaćinu donio je Tamas u 87. minuti

U ovoj grupi Villarreal je odigrao 1:1 sa Zurichom u gostima. Vodeći gol za goste je postigao Bruno u 14. minuti, a na 1:1 je izjednačio Rodriguez sa 87. minuti. U ovoj grupi je sve otvoreno i sve ekipe mogu proći dalje.

U grupi J Liberec je sa 3:0 savladao Qarabag i na taj način ostao u utrci za plasman dalje. Ibrahim Šehić je po loptu u svoju mrežu morao ići u 11., 56. i 63. minuti kada su pogađali Vuch i dvostruki strijelac Komličenko.

U ovoj grupi Fiorentina je izgubila kod kuće sa 2:3 protiv PAOK-a. Gosti iz Soluna, za koje je reprezentativac BiH Gojko Cimirot odigrao svih 90 minuta, su vodili sa 2:0 golovima Skahova (5.) i Camposa (26.), a golove za domaćina postigli su Bernardeschi (33.) i Babacar (50.). Veliku pobjedu eurogolom u 90+3. minuti Solunjanima donio je Rodrigues. Sve četiri ekipe imaju šansu proći u posljednjem kolu.

Inter je u grupi K izgubio kod Hapoela u Beer-Shevi (3:2). Nerazzurri su vodili sa 2:0 golovima Icardija (13.) i Brozovića (25.), a veliki preokret Hapoelu su donijeli Maranhao (58.), Nwakaeme (71.) iz penala nakon što je isključen Handanović i Sahar (90+3.).

Inter je ovim rezultatom ispao iz utrke za plasman dalje, dok će Southampton koji je poražen u Pragu od Sparte sa 1:0 Costinim golom iz 11. minute u posljednjem kolu u međusobnom duelu sa Hapoelom odlučivati o drugom mjestu. Engleskoj ekipi odgovara sve osim poraza na St. Mary'su. Sparta je već obezbijedila plasman u šesnaestinu finala.

Grupa J: Fiorentina - PAOK 2:3, Liberec - Qarabag 3:0. Poredak: 1. Fiorentina 10, 2. Qarabag 7, 3. PAOK 7, Liberec 4.

Grupa K: Hapoel BS - Inter 3:2, Sparta - Southampton 1:0. Poredak: 1. Sparta 12*, 2. Southampton 7, 3. Hapoel BS 7, 4. Inter 3.

Grupa L: Steaua - Osmanlispor 2:1, Zurich - Villarreal 1:1. Poredak: 1. Osmanlispor 7, 2. Villarreal 6, 3. Steaua 6, 4. Zurich 6.

    • klub koji se plasirao u šesnaestinu finala.