Nema odmora
1k

Vreli august u glavnom gradu: Nakon SFF-a slijedi vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara

Piše: N. K.
(Foto: Klix.ba)
Turistička ponuda grada Sarajeva je zaista bogata u mjesecu augustu.

Sarajevo Film Festival je ispunio očekivanja, a u petak se završava dvadesettreće izdanje ove vrhunske manifestacije za ljubitelje sedme umjetnosti.

A, dan poslije, na rasporedu je novo premijerligaško kolo, koje u glavni grad Bosne i Hercegovine donosi 112. ligaški derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar.

Gradski derbi između dva vječita rivala uvijek oboji grad na Miljacki u dvije boje.

S jedne strane bordo navijači priželjkuju drugu uzastopnu pobjedu na derbiju, dok se plavi dio grada nada bodovima s Koševa kako bi se učvrstili na vrhu tabele.

Utakmica između Sarajeva i Željezničar se igra u subotu s početkom u 20 sati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase", a klubovi su pronašli zajednički jezik u vezi organiziranog dolaska gostujućih navijača, te će navijači Željezničara u subotu na Koševu, a potom i navijači bordo kluba na Grbavici u novembru imati potreban broj ulaznica kako bi mogli u potpunosti uživati na predstojećim derbijima.

U prodaji se nalazi 16.000 ulaznica, a portal Klix.ba donosi zanimljive fotografije sa Sarajevo Film Festivala, koje najavljuju subotnji Sarajevo Fudbal Festival.