Guus Hiddink
0

"Vratit ću se u Premiership"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Chelseajev holandski menadžer Guus Hiddink odradit će u subotu posljednju utakmicu na klupi ''bluesa'', u finalu FA Cupa protiv Evertona na Wembleyju.

Hiddink je tokom boravka na Stamford Bridgeu zadobio velike simpatije, kako njegovih igrača, tako i navijača. Trofejni je trener i u Chelseaju pronašao formulu za uspjeh i dobru hemiju unutar ekipe, kao i u mnogim drugim sredinama u kojima je radio.

Hiddink se, kako priznaje, i sam ''zaljubio u Chelsea''. No, suradnja je dogovorena samo do kraja sezone, budući da Holanđanina čekaju obveze u ruskoj reprezentaciji, čiji je izbornik. Hiddink tvrdi da ovo možda nije njegova posljednja epizoda na Otoku. Kaže da bi se volio vratiti, ne nužno samo u Chelsea.

"Ne bih mogao odbaciti niti druge opcije. Zamislimo da se, recimo, za dvije godine zaželim novog dolaska u Premiership, a Chelseaju tada ide dobro i ne trebaju novog trenera. Tada ne bih mogao reći da ću odbaciti mogućnost za preuzimanje nekog drugog kluba u Engleskoj. Mislim da je to pošteno. Bez obzira što mi je jako stalo do Chelseaja i do njegovih igrača", kaže Hiddink.

Također, ističe da se u nogometu nikada ne treba zalijetati s izjavama.

"Jednom sam u Španiji rekao da mi je dosta trenerskog posla i da ću završiti karijeru. Bijaše to prije sedam ili osam godina. Kao što vidite, još uvijek sam tu, u sedlu. Nikad ne znate što vas čeka. No, volio bih se vratiti u Premiership, to je vrlo atraktivna liga i za rad i za uživanje u njoj. Privlači pozornost u cijelom svijetu."