Nogomet
9

Vranješ za Klix.ba: Grčka je fenomenalna, a AEK veliki klub

Piše: D. B.
Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ krajem prošle godine je promijenio klub te potpisao za grčki AEK. U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio prve utiske o novoj sredini, kao i ambicije novog kluba.

Vranješ je u decembru napustio ruski Tom Tomsk te je potpisao za grčki AEK, gdje se dobro uklopio. Također, Grčka mu se veoma dopada.

"Bio sam u Grčkoj nekoiko puta, dolazio sam na ljetovanje, ali i igrao s reprezentacijom BiH protiv Grka. Sviđa mi se ova zemlja, prelijepa je, a AEK je prevelik klub. Zasad je sve odlično, brzo sam se uklopio i izborio za početni sastav, nije mi bilo teško jer sam promijenio dosta klubova u karijeri", izjavio je Vranješ.

Kada je napustio Tom Tomsk, Vranješ je dobio nekoliko poziva, ali je konačna odluka pala na AEK.

"Bilo je nekoliko varijanti, poziva iz Francuske i Njemačke, ali ja nisam želio ulaziti u prelazni rok. Poznato je kakva je situacija u Tom Tomsku i šta se događa tamo, tako da sam se odlučio za AEK. Siguran sam da nisam pogriješio", smatra bh. reprezentativac.

AEK ove sezone želi barem jedan trofej i visoku poziciju na tabeli.

"AEK je prošle sezone osvojio Kup Grčke i drugu poziciju na tabeli. To je cilj i ove sezone. Nažalost, još uvijek ne možemo parirati Olympiacosu, ali je cilj da ga u naredom periodu skinemo s trona", kazao je Vranješ.

On očekuje da će i dalje biti član reprezentacije BiH.

"Naravno, reprezentacija mi je važna, ako sam mogao biti njen član igrajući za Tom Tomsk, ne vidim zašto ne bi bio i sada kad nastupam za AEK", rekao je kroz smijeh bh. defanzivac.

Vremena za odmor nije bilo mnogo.

"Uspio sam otići u Beograd na sedmodnevni odmor. Poslije nastupa za reprezentaciju sam vukao povredu, pa sam to vrijeme iskoristio i za oporavak", završio je Vranješ.