Na lošem glasu
135

Vranješ potvrdio razgovore s Bajevićem: Hoće li se selektor BiH upuštati u rizik?

N. K.
Ognjen Vranješ (Foto: Instagram)
Ognjen Vranješ (Foto: Instagram)
Bosanskohercegovački štoper Ognjen Vranješ (30) potvrdio je nedavne riječi selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušana Bajevića kako su njih dvojica obavila razgovore oko povratka AEK-ovog igrača u reprezentaciju.
"Opet sam jedan od najboljih igrača AEK-a. Imam poziv od reprezentacije BiH, a na ljeto sam ponovo u dresu Anderlechta. Obavio sam razgovor sa selektorom Bajevićem, kojeg mnogo cijenim i poštujem, kao i s pojedinim ljudima iz Nogometnog saveza BiH. Zasad smo na dobrom putu pa ćemo vidjeti do marta šta će se izdešavati", rekao je Vranješ u intervjuu za Kurir.

Očito je da se Vranješ nada povratku u reprezentaciju i ovo je pitanje koje bh. javnost najviše interesuje.

"Vranješ je dio reprezentacije već dugo. On je dao mnogo reprezentaciji, ali mora voditi računa o svom ponašanju van terena i posljedicama koje ono nosi. Desilo se to što se desilo, dovelo je do odlaganja poziva da on dođe u reprezentaciju. Sada sve zavisi od njega samog. Razgovarao sam s njim, razgovarat ću još jednom da budem siguran da li će biti pozvan. Najviše od njega zavisi da li će se vratiti u reprezentaciju", rekao je Bajević krajem prošlog mjeseca.

Međutim, postavlja se pitanje da li će se Savez, Bajević i njegovi saradnici upustiti u avanturu s igračem koji iza sebe ima burnu prošlost uglavnom sa spornim tetovažama zbog kojih je omražen kod većine bh. javnosti.

U trenucima kada je baraž sve bliže i kada je potrebno jedinstvo javnosti i reprezentacije, slučaj "Vranješ" definitivno može prelomiti budući da je poznato kako je on odavno i na meti najvatrenijih navijača BH Fanaticosa.

Zbog svega toga čini se da je bliža opcija da Vranješ ipak ne bude povratnik u reprezentaciju, a konačna odluka bit će poznata početkom marta kada će Bajević objaviti spisak reprezentativaca na kojem će se, kako saznajemo, naći veći broj igrača nego uobičajeno.