Dvostruki strijelac
22

Vrančić: Sretan sam zbog golova protiv Brentforda, vježbam izvođenje slobodnih udaraca nakon treninga

Piše: D. B.
Bh. reprezentativac Mario Vrančić najzaslužniji je za plasman Norwicha u osminu finala League Cupa. On je postigao dva gola u pobjedi njegovog tima nad Brentfordom rezultatom 3:1. Nakon završetka susreta nije krio zadovoljstvo.

"Veoma sam sretan, dao sam prvi gol za Norwich. Bio sam nervozan pri izvođenju penala, htio sam šutirati po sredini gola, ali sam vidio da golman čvrsto stoji te da nije izabrao ugao. Izgledalo je lako, ali nije bilo tako", izjavio je Vrančić.

Nakon pogotka iz jedanaesterca, Vrančić je bio precizan i iz slobodnog udarca. On vrijedno radi kako bi bio što precizniji.

"Nakon treninga vježbam izvođenje slobodnih udaraca i veoma sam sretan što sam pogodio", rekao je bh. reprezentativac.

Njemu odgovaraju kup takmičenja te se nada da će Norwich daleko dogurati.

"Volim kup takmičenja, stil je drugačiji, ide se na sve ili ništa. Sretni smo što smo odigrali samo 90 minuta. Želimo dobiti svaku utakmicu, zadovoljni smo zbog prolaza dalje", kazao je Vrančić.

Njegov tim je primio jedan pogodak, ali su u Norwichu ipak zadovoljni odbranom.

"Mogli smo se bolje braniti, ali se greške događaju. Moramo ih analizirati. Dobro smo se dosad branili, moramo nastaviti, jedan gol je ništa. Tokom reprezentativne pauze smo poboljšali odbranu. Danas smo imali dobar balans odbrane i posjeda lopte", istakao je 28-godišnji nogometaš.

On je ovog ljeta stigao u Norwich iz Darmstadta te se brzo uklopio.

"Teško je, ali dajem sve od sebe na treninzima. Dobar smo tim, pomažemo jedni drugima, tako da se novi igrači lako uklapaju", dodao je Vrančić.

Novinari su ga pitali kojeg protivnika priželjkuje u osmini finala League Cupa.

"Volio bih igrati protiv Liverpoola i bivšeg trenera Jurgena Kloppa....Ispali su? Onda Huddersfield, pomozite mi. Može i Manchester United, ne bi bilo loše", završio je Vrančić.