Bundesliga
10

Vrančić asistent u uvjerljivoj pobjedi Darmstadta, kiksevi Leipziga i Borussije Dortmund

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Leipzig i Ingolstadt podijelili su bodove u 31. kolu Bundeslige odigravši utakmicu bez pogodaka.

Gosti su bila prva ekipa koja je pobijedila Leipzig u Bundesligi ove sezone pa su domaći bili i više nego oprezni u današnjem meču. U prvom poluvremenu nije viđeno mnogo prilika za postizanje gola, a dvije najveće promašili su domaći preko Poulsena i Wernera.

U nastavku je Leipzig krenuo znatno ofanzivnije. Redale su se prilike Poulsena, Forsberga i Selkea, ali nisu uspjeli do kraja meča stići do pobjedničkog gola. Vrijedi istaći da su gosti posljednje četiri minute utakmice igrali sa igračem manje nakon što je drugi žuti karton zaradio Morales.

Borussija je protiv Kolna također odigrala neriješeno 0:0. Gosti u Dortmundu nisu slavili od 1991. godine pa su se domaći s pravom nadali novoj pobjedi. Borussija je krenula žestoko u prvom poluvremenu, stvorila nekoliko velikih šansi za postizanje gola, ali put do mreže nije uspjela pronaći.

I u nastavku ista slika na terenu. Milioneri su napadali, a odbrana Kolna na čelu sa danas sjajnim golmanom Hornom izdržala je sve napade i kući odnijela vrijedan bod.

Werder je pobijedio Herthu u Bremenu rezultatom 2:0. Prvo je Bartles u devetoj minuti iskoristio asistenciju Krusea te doveo domaće u vodstvo, a onda je napadački dvojac Werdera zamijenio uloge za drugi gol šest minuta kasnije.

U drugom poluvremenu Hertha je krenula ofanzivno, imala je nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli doći ni do počasnog gola. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević igrao je cijeli meč u poraženoj ekipi.

Darmstadt je na svom terenu slavio uvjerljivu pobjedu protiv Freiburga rezultatom 3:0. Domaće je u vodstvo u 22. minuti doveo Platte, a u posljednjoj minuti prvog poluvremena Gondorf je udvostručio prednost na asistenciju bh. reprezentativca Marija Vrančića.

Pobjedu Darmstadtu ovjerio je Schipplock u 65. minuti. Vrančić je u redovima pobjedničke ekipe igrao cijeli meč.

Borussija iz Monchengladbacha slavila je pobjedu u gostima kod Mainza rezultatom 2:1. Stindl je u 31. minuti doveo goste u vodstvo, a u prvoj minuti nastavka Schulz je udvostručio prednost.

Mainz je uspio postići gol minut prije kraja meča preko Muta, ali nije bilo dovoljno vremena da stignu do izjednačenja.