Nogomet
0

Vraća li se Super Mario u reprezentaciju: Ventura najavio ozbiljan razgovor sa Balotellijem

Klix.ba
Italijanski selektor Gian Piero Ventura će obaviti razgovor sa Mariom Balotellijem nakon čega će odlučiti da li će nestašnog napadača Nice vratiti u reprezentaciju.

Balotelli je posljednji put nastupio za Azzurre na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, a trenutno se nalazi u velikoj formi, te je u dresu Nice postigao osam golova na osam utakmica, te se s pravom u Italiji postavlja pitanje da li je vrijeme da se Super Mario vrati u reprezentaciju.

Ventura kaže kako Balotellijevi igrački kvaliteti nisu sporni, ali...

"Razgovarat ću s Balotellijem prije nego što saopćim spisak igrača uoči narednog okupljanja. O njegovim igračkim kvalitetima ne treba trošiti riječi, ali moji prethodnici mi rekli da trebam dobro procijeniti neke druge stvari", rekao je Ventura, a potom pojasnio koje su to "stvari".

"Mario je veoma talentovan igrač, ali za svakog igrača, ne samo za njega, važno je da je sposoban biti dio ekipe i da je sposoban da se žrtvuje za saigrače. Postoje oni koji su to navikli raditi, a ima i onih drugih. Nakon što razgovaram sa njim morat će se preispitati i odgovoriti na mnoga pitanja, a prije svega sebi, pa onda meni", dodao je Ventura.

Naredni meč Italija će igrati u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine 24. marta protiv Albanije. Na tabeli grupe G Španija i Italija su na vrhu sa po 10 bodova.