Oslobođen optužbi
18

Vraća li se Greenwood u United? Obavljen prvi razgovor, nogometašice ga ne žele vidjeti

D. P.
Greenwood je nakon godinu oslobođen svih optužbi (Foto: EPA-EFE)
Greenwood je nakon godinu oslobođen svih optužbi (Foto: EPA-EFE)
Nekada najveći talent Manchester Uniteda Mason Greenwood obavio je razgovor s klupskim menadžerom Erikom ten Hagom nakon što je oslobođen optužbi.

Greenwood je godinu dana proveo u pritvoru i prekinuo je karijeru nakon što ga je bivša djevojka optužila za seksualni napad, zlostavljanje i pokušaj silovanja.

No, nešto više od godinu dana nakon podizanja optužnice, sve optužbe su odbačene i Greenwood je dobio slobodu. Međutim, još se ništa ne zna kada je u pitanju nastavak karijere.

Greenwoood (21) trenutno je pod klupskom istragom. U Manchester Unitedu zvanično su saopćili da će provesti unutarnju istragu i odlučiti šta je najbolje za sve strane.

Prvi korak je razgovor. Naime, trener Ten Hag obavio je razgovor s Greenwoodom te provjerio njegovo stanje nakon što su optužbe odbačene. To je prvi korak koji bi mogao dovesti do njegovog povratka na teren.

Sigurno je i da Greenwoodu kontakt s trenerom znači jer je bio kivan na Manchester United pošto godinu dana nije bio u kontaktu ni sa kim. Igrač, koji je debitovao i za seniorsku reprezentaciju Engleske, osjećao se kao da mu je klub okrenuo leđa.

Interesantnu vijest u međuvremenu prenijeli su britanski mediji. Naime, ženska sekcija Manchester Uniteda nije zadovoljna činjenicom da bi se Greenwood mogao vratiti te su najavile svojevrsni protest pošto smatraju da nogometaš, iako oslobođen optužbi, ne zaslužuje ponovnu šansu.