Bundesliga
9

Volland surovo kaznio promašaje Fortune i donio važnu pobjedu Bayeru

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Bayera porazila je Fortunu iz Dusseldorfa na gostujućem terenu u susretu 5. kola njemačke Bundeslige rezultatom 2:1.

Fortuna je puno bolje otvorila meč i u prvom poluvremenu imali su čak osam udaraca prema golu Apotekara, ali nijedan od njih nije završio u mreži. S druge strane, gosti u prvom poluvremenu nijednom nisu uputili udarac prema golu domaćina.

Raman je prvi zaprijetio u petoj minuti, no Hradecky mu brani udarac, a dvije minute nakon toga golman Bayera brani udarac Henningsa. Jedinu priliku u prvom poluvremenu za tim iz Leverkusena imao je Jedvaj koji se spetljao u dobroj poziciji.

Posljednju šansu u prvih 45 minuta imao je Raman u 33. minuti kada šutira pored gola.

Kazna za promašaje domaće ekipe stigla je na početku drugog poluvremena, tačnije u 51. minuti kada Vollad koristi asistenciju Kohra i pogađa za 1:0. Šok domaćih igrača Apotekari su iskoristili devet minuta nakon vodećeg pogotka, a strijelac drugog gola opet je bio Volland.

Nakon drugog gola, igra Fortune se u potpunosti raspala i Leverkusen je do kraja mirno kontrolisao stečenu prednost, a jedino što su domaći igrači uspjeli uraditi je utješni pogodak Henningsa s bijele tačke u 94. minuti.

S nova tri boda, Bayer je drugom uzastopnom pobjedom najavio izlazak iz velike krize koju su imali na početku sezone s obzirom na to da su upisali tri poraza, a oni se nakon nekompletnog petog kola nalaze na 10. poziciji sa šest osvojeih bodova.