Samuel Eto'o
0

'Volio bih započeti eru u Interu osvajanjem Superkupa'

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Samuel Eto'o, novi 28-godišnji napadač Intera iz Milana, svakim je danom sve više uvjeren kako je prelaskom iz Barcelone u “klub porodične atmosfere” napravio dobar posao.
  • Svojoj sam porodici rekao da sam sve sigurniji kako je moj dolazak u Inter dobra odluka. Počeo sam već šetati Milanom, a ljudi koji me na ulicama prepoznaju me previše ne gnjave. Naravno, svi od mene traže istu stvar, osvajanje Lige prvaka - kazao je kamerunski reprezentativac koji je s više od sto pogodaka za Barcelonu do kraja prošle sezone oduševljavao navijače katalonskoga kluba.

Dodao je Eto'o da su ga svi novi suigrači lijepo prihvatili.

  • Istina je, a to je ono što svakom igraču koji promijeni klub treba - tvrdi Kamerunac čija je velika želja započeti eru u Italiji naslovom pobjednika Superkupa.

U toj će se utakmici, 8. avgusta u Pekingu, sastati Inter i Lazio.

  • Velika mi je želja osvojiti Superkup. Pobijediti Lazio u Pekingu bio bi najbolji način da vratim povjerenje koje mi je ukazano. Samo sedmicu dana života ovdje bilo mi je dovoljno da shvatim koliko želim pobjeđivati s Interom - zaključio je Eto'o.

Inače, trener Interove momčadi Jose Mourinho medijima je već izdiktirao imena igrača koja će voditi na put u Kinu.

Interova momčad za utakmicu Superkupa:

Golmani: Julio Cesar, Paolo Orlandoni i Francesco Toldo

Braniči: Nicolas Burdisso, Ivan Ramiro Cordoba, Cristian Chivu, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Davide Santon, Javier Zanetti

Vezni igrači: Esteban Cambiasso, Rene Krhin, Amantino Mancini, Thiago Motta, Sulley Muntari, Ricardo Quaresma, Dejan Stanković, Patrick Vieira

Napadači: Mario Balotelli, Samuel Eto'o, Diego Milito, David Suazo