Ćiro se vraća iz Kine
12

"Volio bih da me naslijedi Vlatko Glavaš"

Sarajevo-x.com
Čiro Blažević krenuo je put Hrvatske kako bi sa porodicom proveo novogodišnje praznike, a čim je sletio na frankfurtski aerodrom i uključio mobitel kontaktirali su ga novinari Jutarnjeg lista.

"Eto me ponovno u Evropi, u zraku smo bili duže od 10 sati, sitnica ako uživaš u najkomfornijoj klasi koja ima i krevet", kazao je Ćiro nastvaljajući pričati o impresijama iz Kine.

"To je drukčiji mentalitet i svijet, drukčija kultura, tradicija... A Šangaj megapolis s kojim se ne može uspoređivati niko, kakav New York, kakav Pariz... Klima je slična ovdašnjoj, hrana izvanredna, jedeš što hoćeš. Ukratko, sve je briljantno", rekao je bivši selektor bh. reprezentacije dodjaući da nije još uvijek ništa potpisao sa FC Shanghai Shenshua, jer kako veli nije bitan papir već riječ.

"Osmislio sam nekoliko treninga. Nije bilo četvorice reprezentativaca, koji su u kampu nacionalne selekcije, no primijetio sam neke mlade, poslodavac i ne sluti kakav im je potencijal", kazao je Blažević koji se u Kinu vraća krajem januara, objavio je Jutarnji list.

Na pitanje da li je prebolio rastanak sa bh. selekcijom Ćiro je kazao da je o tome bolje ne pričati, ali istakao kako bi za svog zamjenika volio vidjeti Vlatka Glavaša 'jer on to po svemu zaslužuje'.

Ćiro će tokom praznika uglavnom boraviti u Hrvatskoj, tačnije u Zagrebu sa porodicom i prijateljima, a kako kaže novi povratak u Kinu će biti izazov, a za sada vidi samo jedan problem - nepoznavanje jezika.