Dovedena pojačanja
11

Vojvodić održao prozivku Olimpika, cilj je ulazak u Premijer ligu BiH

D. B.
Trener Olimpika Darko Vojvodić obavio je prozivku nogometaša te je ekipa zvanično krenula s pripremama za proljetnu polusezonu.

Igračima su se u ime kluba obratili novi šef stručnog štaba Darko Vojvodić i direktor kluba Hamdo Spahić,a ppredočen im je i plan priprema te način rada u narednom periodu. Stručni štab će pored šefa struke Vojvodića činiti i Momčilo Stanić, Aldin Kametović i trener golmana Aleksandar Božović.

Vojvodić je bio vrlo jasan u svojoj izjavi.

"Jedan jedini cilj ispred nas je plasman u Premijer ligu, iako nije daleko od toga da se traži da osvojimo i Kup. Međutim, ja sam neko ko uvijek prihvata izazov, tako da mi je drago što sam došao u Olimpik. Drago mi je što smo doveli kvalitetne igrače i što su svi ostali, tako da dosta jači ulazimo u drugi dio prvenstva", rekao je Vojvodić.

Iako su lideri na tabeli, Vukovi ne smatraju da će im biti lako ostvariti plasman u najviši rang bh. nogometa.

"Rekao sam igračima da je ovo jako teška liga i zahtjevna te da nisu favoriti protiv nikoga, da svakoj utakmici moraju pristupiti na određen način. Ali mi mi to znamo i ovi momci koji su bili u prvom dijelu su pokazali da znaju. Uz ova pojačanja koja su došla, tu prije svega mislim na Osmanovića, Mujovića, Lekanića i Adžema, koji su sjajni igrači i momci te koji bi predstavljali pojačanja i za neke premijerligaške ekipe, a ne za nas. Tako da, svaka im čast što su nam ukazali povjerenje, a mi ćemo se potruditi da im bude lijepo kod nas", kazao je trener Vukova.

Konkurenti neće biti potcijenjeni.

"Goražde, TOŠK i GOŠK iz Gabele su protivnici koje ne smijemo zanemariti i olako shvatiti. Goražde je klub koji je napravio veliki uspjeh, TOŠK očigledno pravi odličnu priču i prerasta u moderan klub jer ima i veliku armiju navijača iza sebe,a mislim da je TOŠK organizaciono i najprijatnije iznenađenje. Također, tu je i GOŠK koji je svake godine u vrhu i koji ulaže određena sredstva. Tako da, neće nam biti lako, ali opet kažem da smo mi najveći konkurenti sami sebi. Ako mi budemo na nivou na kojem trebamo biti, a bit ćemo, jer to je moj posao, onda neće biti problema za ulazak u Premijer ligu", dodao je Vojvodić.

Plan priprema je poznat.

"Radit ćemo do 5. januara ovdje, a onda idemo u Međugorje gdje ćemo odigrati četiri utakmice i dvije po povratku", riječi su trenera Vukova.

Zajko Zeba se prisjetio prošle prozivke kada nije bilo prostora niti potrebe za euforijom, dok je sada situacija puno drugaćija.

"Mi smo imali neki svoj interni cilj, ali zbog puno mlađih igrača i nekih koji su došli tek u Olimpik, bilo je bespotrebno nabijati odmah pritisak na početku. Svojim igrama smo zaslužili to prvo mjesto. Imamo dobru startnu poziciju i sve utakmice koje su nam ostale su izuzetno teške, ali imamo i mi neka pojačanja. Trebali bismo biti još bolji i jači u nastavku sezone, Šef je bio otvoren i direktan i ja to cijenim. Svaki trener ima svoje neke metode rada. Mislim da je pošteno rekao prema nama u lice, a i igrači su pametni. Shvatili smo šta je na prvom mjestu, to je zalaganje i htijenje, a normalno na kraju niko ne zna šta će biti. Mi ćemo se potruditi da ispunimo naš cilj da uđemo u Premijer ligu, a moje mišljenje je da ne bismo trebali imati nekih problema oko toga. Mi smo dosta daleko dogurali u Kupu. Ima tamo protivnika sa kojima možemo igrati, ja sam optimista", rekao je Zeba.

Adnan Osmanović se vratio na Otoku ove zime, a kako sam kaže, drago mu je da je opet u Olimpiku.

"Drago mi je što sam se vratio. Poznajem puno i novih igrača koji su došli. Mislim da je kao inače TOŠK najveći konkurent. Imaju dobre navijače koji ih nose, a što se tiče Kupa BiH mislim da možemo otići jako daleko, ali ima dosta teških protivnika", poručio je Osmanović.