Uoči Kupa BiH
7

Vojvodić i Petrović pozvali na fair play, Krpić želi postići dva pogotka protiv Sloge

Piše: D. B.
Sloga iz Siminog Hana će u srijedu u prvoj utakmici četvrfinala Kupa BiH ugostiti tuzlansku Slobodu u lokalnom derbiju, a tim povodom je održana zajednička konferencija za medije kojoj su prisustvovali predstavnici oba kluba.

Novinarima su se obratili trener Sloge Darko Vojvodić i nogometaš Nemanja Stjepanović te šef stručnog štaba Slobode Slavko Petrović i igrač tuzlanskog tima Sulejman Krpić.

"Rivalitet treba biti na terenu, ali na tribinama sve treba biti normalno i bez posljedica. Bolji i sretniji će proći dalje, a ja se nadam da će to biti Sloboda", izjavio je Petrović.

Na fair play je pozvao i trener Sloge.

"Drago mi je zbog velikog interesovanja za ovu utakmicu. Slažem se s Petrovićem, ovo je sportska manifestacija i viteška utakmica iza koje treba ostati samo pozitivna priča. Pozivam navijače na fair play, da dostojanstveno bodre svoje klubove, a na kraju neka pobijedi bolja ekipa", rekao je Vojvodić.

Napadač Slobode Sulejman Krpić očekuje prolaz u polufinale te se nada ponekom pogotku.

"Očekujemo prolazak dalje, bit će teško, ali šef će na teren izvesti borce. Probat ćemo da ne primimo gol te se nadam da ću ja biti pravi i postići ne jedan, nego dva gola. Sloga ima kvalitetne igrače, predsjednika i trenera, međutim, mislim da je kvalitet na našoj strani i da ćemo slaviti. Naša je prednost što smo u Premijer ligi BiH, dok su oni u 1. ligi FBiH. Nas su neki otpisali jer smo na dnu tabele, ali se borimo i izaći ćemo iz toga zajedno. Nećemo nikog potcijeniti", kazao je Krpić.

Igrač Sloge Nemanja Stjepanović je najavio borbenu igru.

"Očekujem čvrstu, kvalitetnu i mušku utakmicu, doći će do izražaja borbenost i agresivnost. Dajem prednost Slobodi, mada su nijanse u pitanju. Imamo dobre igrače, znamo se nositi s pritiskom i najboljim ekipama. Bit će to pravi spektakl za gledatelje. Dat ćemo maksimum kao i do sada. Ko bude imao više sreće, proći će, ali želje i borbenosti neće nedostajati", riječi su Stjepanovića.

Petrović će moći računati na sve igrače te je najavio najjači sastav, baš kao i njegov kolega Vojvodić.

Utakmica Sloga Simin Han - Sloboda se igra u srijedu od 13:00 sati.