Kup BiH
8

Vojvodić i Petrović očekuju borbenu utakmicu na Tušnju

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Nogometaši Slobode sutra na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli dočekuju ekipu Sloge iz Siminog Hana u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Tim povodom danas je na Tušnju upriličena zajednička konferencija za medije, na kojoj su predstavnici oba tima izrazili svoja očekivanja.

Prisutnim novinarima su se obratili trener Slobode Slavko Petrović i nogometaš Amer Osmanagić te šef stručnog štaba Sloge Darko Vojvodić i igrač Stanko Ostojić.

Kada je riječ o prošlosedmičnoj utakmici u kojoj su snage odmjerili Sloga i Sloboda (0:0), Petrović i Vojvodić dijele mišljenje da su na stadionu u Siminom Hanu navijači imali priliku pogledati borbenu utakmicu, a isto očekuju i sutra.

"Ovdje se uvijek fino i ugodno osjećam. U utakmici koju smo odigrali vidjeli ste jednu pravu mušku, tvrdu i čvrstu utakmicu. Mislim da je neriješen rezultat i najrealniji. Kada se sve sabere, bila je jedna veoma borbena utakmica, što je meni veoma drago. Imali ste priliku da vidite da je i nama i protivnicima stalo da prođemo dalje", rekao je Vojvodić.

Kada je riječ o predstojećoj utakmici, on je istakao da je zdravstveni bilten Sloge zadovoljavajući.

"Nemamo povrijeđenih igrača. Ono što imamo, imamo. Napomenut ću da igramo samo sa 13 igrača, nemamo širok roster. Bez obzira na to kakav sutra bude rezultat, ovi momci su vrijedni svake pažnje", naglasio je on.

Petrović je podsjetio da je Sloboda trenutno u ciklusu u kojem je za deset dana odigrala četiri utakmice, zbog čega je u određenoj mjeri prisutan i umor kod igrača.

"Sutra nas očekuje utakmica koja će sigurno biti slična onoj koju smo odigrali u Siminom Hanu prije sedam dana. Nadam se da će se moji igrači dovoljno odmoriti. Jučer smo imali slobodan dan, a danas ćemo imati prvi trening poslije Zrinjskog. Nadam se da ćemo moći ući s istim angažmanom i voljom kao što smo gore igrali te da ćemo proći u polufinale", dodao je Petrović.

Slogin fudbaler Stanko Ostojić sutra očekuje neizvjesnu utakmicu.

"Mislim da ćemo na Tušnju čekati pravu šansu da postignemo pogodak. Bit će sigurno dosta borbe i mislim da će nijanse odlučiti o pobjedniku. Nadamo se da ćemo imati više sreće i proći u polufinale", izjavio je Ostojić.

Slobodin igrač Amer Osmanagić kazao je da sutra predstoji igra na teškom terenu.

"Svjesni smo šta nas očekuje i šta dobijamo eventualnim prolazom u polufinale. Bit će teško, ali mislimo da imamo svu sposobnost i mogućnost da ostvarimo povoljan rezultat", naglasio je Osmanagić.

Za razliku od Vojvodića koji na raspolaganju ima sve igrače, Petrović sutra najvjerovatnije neće moći računati na Škahića.

Susret Slobode i Sloge na rasporedu je sutra od 13 sati na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli.