Hit snimak
537

Voditeljica u udarnim vijestima nije smjela da kaže da je Srbija izgubila 9:1

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Mlada nogometna reprezentacija Srbije je doživjela najveću blamažu u historiji te države porazom od vršnjaka Engleske 9:1. I dok je većina tamošnjih medija osula paljbu po igračima i stručnom štabu, u programu Arena Sporta rezultat susreta nije objavljen.

Arena sport u svojim udarnim vijestima, u četvrtak naveče, "zaboravila" je da istakne da je Srbija u Nottinghamu, u kvalifiikacijama za Evropsko prvenstvo, primila čak devet golova.

Voditeljica je istakla da je Srbija povela, a potom je nabrajala strijelce za Englesku, ostavivši gledatelje zbunjene i uskraćene za informaciju o konačnom rezultatu.

Kako je to izgledalo, pogledajte u video prilogu i procijenite sami o čemu je riječ.

Inače, Srbija je povela u 27. minuti golom Vladimira Lučića, a to je samo razljutilo Engleze koji od tog trenutka nisu stali sa punjenjem mreže Veljka Ilića.

U 38. minuti Jaden Philogene-Bidace je poravnao rezultat, a do kraja prvog poluvremena Liam Delap u 42. i Harvey Elliott u 45+7. minuti su donijeli vodstvo Engleskoj rezultatom 3:1.

U drugom dijelu utakmice Englezi su nastavili u istom ritmu, Nordi Madueke je u 53. minuti povećao prednost, a samo šest minuta kasnije je još jednom zatresao mrežu Srbije.

Philogene-Bidace je postigao svoj drugi, a ukupno šest za Engleze na ovom meču u 63. minuti, potom je Luka Subotić postigao autogol u 87. minuti, Jonathan Rowe je u 89. povisio na 8:1, a konačnih 9:1 je postavio Elliott u 90+1. minuti susreta.