Očekivano ili ne?
67

Voditeljica pitala Turke "Džeko ili Icardi": Ishod je poražavajući za kapitena BiH

D. P.
Većina ispitanika glasala je za Icardija (Foto: Screenshot)
Većina ispitanika glasala je za Icardija (Foto: Screenshot)
Najveće zvijezde turskog nogometnog šampionata trenutno su Edin Džeko i Mauro Icardi, a to je navelo ugledni Transfermarkt da provede kraću anketu na ulicama Istanbula o tome kojeg od ovih velikana preferiraju.

Džeko i Icardi se nadmeću za titulu u turskom prvenstvu i za titulu najboljeg strijelca, a rivalstvo se moglo osjetiti i na prvoj međusobnoj utakmici ova dva tima u Superligi Turske.

Tom prilikom imali su jedan manji obračun na terenu i van njega, a novi čin rivalstva je i borba za titulu najboljeg strijelca u ligi. Džeko trenutno ima jedan gol više od Icardija na vrhu liste strijelaca.

No, bez obzira na sve to, Turci koje je srela voditeljica Transfermarkta bez ikakve dvojbe izglasali su argentinskog napadača ispred Edina Džeke.

Slavio je toliko ubjedljivo da djeluje kako je voditeljica "skoknula" do gradskog kvarta u kojem se nalaze isključivo navijači Galatasaraya. Od devet ispitanih prolaznika, osam je glasalo za Icardija, a samo jedan za Džeku.

Transfermarkt je podsjetio i na pojedinačne statističke podatke dvojice nogometaša i uporedio ih. Icardijeva trenutna procijenjena vrijednost je 18 miliona eura, naspram 3,3 miliona eura Edina Džeke.

Icardi je u jednom trenutku vrijedio 100 miliona eura, dok je Džekina najveća procijenjena vrijednost bila 32 miliona eura dok je bio član Manchester Cityja.

No, s druge strane Džeko ima 10 trofeja u karijeri uključujući i dvije engleske Premier lige, za razliku od Icardijevih osam trofeja od kojih većina dolazi iz Francuske, gdje je dominirao s PSG-om.