Nogomet
4

Vlasnik Intera: Nastavljamo graditi tim s Mazzarrijem

Totalsport
Walter Mazzarri (Foto: EPA)
Walter Mazzarri (Foto: EPA)
Vlasnik milanskog Intera Erick Thohir obratio se javnosti saopćenjem uslijed medijskih glasina da bi treneru Walteru Mazzarriju u klubu dani mogli biti odbrojani.

Talijanski nogometni velikan je u 2014. godini bez ostvarene pobjede u šest odigranih utakmica u svim takmičenjima, a nedjeljni poraz od Juventusa u derbiju 22. kola Serije A dodatno ih je bacio unazad.

"Prolazimo kroz tranzicijsku godinu i naš je glavni cilj postaviti temelje za budućnost. Ovo je teška sezona i očito da nije lako doći do dobitne kombinacije koju smo imali prije nekoliko godina. Zato moramo biti strpljivi i ići prema naprijed s jasnom vizijom koja je fokusirana na dva koncepte, poboljšanju izvedbi na terenu i izgradnji tima za budućnost", poručio je Thohir.

"Za ostvarenje prvog cilja angažovali smo jednog od najboljih talijanskih trenera Waltera Mazzarrija s kojim surađujemo trenutno i planiramo sarađivati u budućnosti. Što se tiče pojačanja u budućnosti, odluka o njima bit će donesena nakon dogovora s trenerom čija će procjena na kraju sezone biti odlučujuća. S njim ćemo sjesti i dogovoriti koji će igrači ostati s nama, a koji će napraviti mjesta novim licima".