Sjajni veznjak
0

Vlašić želi napustiti CSKA, Milan u pripravnosti

D. B.
Nikola Vlašić (Foto: EPA-EFE)
Nikola Vlašić (Foto: EPA-EFE)
Trener CSKA iz Moskve Alekse Berezutski je potvrdio na hrvatski napadač Nikola Vlašić želi napustiti klub, no upozorio je zainteresovane da će ih skupo koštati.

Vlašić se ističe kao prioritet Milana koji traži alternativu za Hakana Calhanoglua, nogometaša koji je otišao u Inter. Hrvatski reprezentativac je bio na klupi tokom posljednje prijateljske utakmice koju je odigrao CSKA, a to je rasplamsalo glasine da odlazi iz kluba.

Na pitanja novinara o tome da li će potražiti drugi angažman, Vlašić nije dao konkretan odgovor, a nešto više raspoložen za razgovor bio je Berezutski.

"Svi znaju kakva je situacija. Nikola je više puta rekao da želi otići u veći klub, to je normalno. Međutim, mora znati da niko ne može napustiti klub besplatno. CSKA je spreman da se suoči s njegovim odlaskom", izjavio je Berezutski.

Calciomercato piše da je Milan već ponudio 5 miliona eura za posudbu uz opciju otkupa ugovora za 20 miliona eura plus bonuse. Međutim, CSKA traži obavezni otkup ugovora za 30 miliona eura.

Vlašićev ugovor s CSKA važi do juna 2024. godine, a Milan je već dosad potrošio 60 miliona eura na pojačanja.