Nogomet
0

Vlado Jagodić: Želim da izađemo na teren i fudbalski se "potučemo" sa Zrinjskim

Piše: A. K.
(Foto: Klix.ba)
Fudbaleri tuzlanske Slobode u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu na Gradskom stadionu Tušanj dočekuju ekipu Zrinjskog iz Mostara. Pričati o aktuelnom prvaku, a ne pohvaliti ga, bilo bi bezobrazno, smatra šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić koji je uoči susreta kazao da je pred ekipom crveno-crnih neizvjesna, tvrda i borbena utakmica.

"Zrinjski je možda primjer u bh. fudbalu kako treba sve posložiti na vrijeme i onda rezultat ne može izostati. Prateći statistiku, a bavim se mnogo njom, za ovu utakmicu znam da je negativna tradicija Zrinjskog na Tušnju, prema tome i oni trebaju razmišljati da se Sloboda diže i siguran sam da će oni koji sutra dođu na Tušanj gledati utakmicu, imati šta vidjeti. Riječ je o ekipama koje se taktički nadigravaju, imaju dobre pojedince", kazao je Jagodić.

Naglasivši da Slobodi predstoji utakmica koja psihološki mnogo znači za cijeli klub, Jagodić je rekao da bi u konačnom rezultatu upravo njegovo iskustvo moglo presuditi.

"Naravno, igrači su ti koji na terenu pokazuju ono što ja zamislim, a da li će sve odraditi onako kako je zamišljeno vidjet ćemo. Ali, imamo pravo da moji igrači i ja budemo optimisti. Želim da sutra izađemo i fudbalski se 'potučemo' sa Zrinjskim te da pokušamo ponoviti 8. novembar 2015. godine kada je bilo 2:1 za Slobodu", dodao je Jagodić koji u subotu računa na sve igrače osim Samira Merzića koji iz zdravstvenih razloga nije bio u mogućnosti učestvovati u prethodnom trenažnom procesu.

Jagodić je pozvao sve navijače na subotnju utakmicu, jer, kako je naveo, aktuelni fudbalski šampion na Tušanj ne dolazi svake sedmice.

"Oni koji dođu na Tušanj imat će šta vidjeti. U ovakvim utakmicama igračima i meni mnogo znači podrška koja kao tas na vagi u određenoj mjeri može presuditi", istakao je Jagodić.

Fudbaler Nemanja Stjepanović istakao je da Sloboda spremno dočekuje ekipu Zrinjskog.

"S razlogom imamo samopouzdanje. Vjerujem u ovu ekipu i sigurno možemo pružiti dobru utakmicu. Domaći teren i naši navijači svakako su prednost, ali ja također vjerujem u kompaktnost i kvalitet ekipe koji smo pokazali bezbroj puta dosad", izjavio je Stjepanović.

Susret Slobode i Zrinjskog u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu je sutra od 13 sati.