Nogomet
11

Vlado Jagodić: Sloboda u Vitez ide da postigne gol više

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Fudbaleri tuzlanske Slobode sutra gostuju ekipi Viteza u okviru 14. kola fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su o predstojećoj utakmici govorili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i odbrambeni igrač Haris Mehmedagić.

Jagodić je istakao da gostovanje u Vitezu neće biti nimalo lagano, ali da igrače neće i ne želi mnogo opteretiti u smislu da im predstoji jedna od najvažnijih gostujućih utakmica, s obzirom na to da ih ima još do kraja.

"Ovo gostovanje je veoma bitno za nas i idemo u Vitez da damo gol više, međutim, da li ćemo to uspjeti vidjet ćemo. Današnji trening koji ćemo odraditi nakon što stignemo tamo bit će u vidu detaljne pripreme utakmice i u ovom trenutku teško mi je izdiktirati tim. U odnosu na prošlu utakmicu protiv Širokog Brijega bit će promjena, silom prilika, ali i realno jer neki igrači zaista ne daju ono što želim da urade na terenu", istakao je Jagodić.

On je naglasio i da želi da tim koji predvodi napokon pobijedi na strani.

"Međutim, morate i mene sada shvatiti da u ovome postoji više upitnika jer smo u teškoj situaciji s obzirom na činjenicu da smo ostali bez jednog takmičenja (Kup BiH, op. a.). Mislim da je nama sa ovakvim timom i u ovakvom stanju bilo mjesto među osam, ali to se nije desilo. Ne može biti idealnija prilika nego da odmah za tri dana imamo priliku. Mi ne gostujemo ekipi koja je na prvom, drugom ili trećem mjestu. Ne želim da igrači shvate da mi trebamo ići na stranu da ne izgubimo, trebamo shvatiti svi da idemo na stranu da pokušamo pobijediti", naglasio je Jagodić.

Osvrnuvši se da su tuzlanski fudbaleri podbacili u minulom susretu protiv Širokog Brijega, odbrambeni igrač Haris Mehmedagić je kazao da tim Slobode sutra ima priliku pokazati da može donijeti bodove u Tuzlu.

"Igrači su izanalizirali u svojim glavama kako su odigrali prethodnu utakmicu skupa sa mnom. Svjesni smo koliko nam znači ova naredna utakmica", dodao je Mehmedagić.

Susret Slobode i Viteza na rasporedu je sutra od 14 sati.