Nogomet
5

Vlado Jagodić: Očekuje nas neizvjesna utakmica protiv Sarajeva, nadamo se pobjedi

Piše: A. K.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
U okviru 22 kola Premijer lige BiH nogometaši Slobode u subotu na tuzlanskom Tušnju dočekuju ekipu Fudbalskog kluba Sarajevo.

Šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić na današnjoj konferenciji za medije kazao je da crveno-crne sutra očekuje neizvjesna utakmica, ali i da se nada pobjedi.

"Niz koji ima Sarajevo, a to je osam pobjeda u prvenstvu, a gdje ima pet utakmica u kojima nisu čak ni gola primili je izazovno za nas. Dalje, uz dužno uvažavanje njih kao ekipe i trenera, ali oni ne mogu doći na Tušanj i sebe postaviti u ulogu favorita", istakao je Jagodić.

On je naglasio i da je Sloboda u proteklih pet susreta sa Sarajevom ostvarila četiri pobjede, a jedna utakmica je odigrana neriješeno.

"Smatram da je ovo sutra početak playoffa i mislim da možemo mnogo dobiti", dodao je Jagodić.

Strateg Tuzlaka sutra definitivno ne može računati na Amera Ordagića i Ismara Hajrulahovića, a nakon današnjeg treninga, kako je istakao, odlučit će kojih 19 igrača odlazi u karantin.

Fudbaler Slobode Ismar Tandir kazao je da će dati sve od sebe u susretu protiv Sarajeva, naglasivši da je atmosfera u tuzlansoj svlačionici sasvim dobra.

Susret Slobode i Sarajeva najavljen je za subotu od 15 sati na Gradskom stadionu Tušanj.