Za 100. godišnjicu
24

Vlado Jagodić novi trener NK Jedinstvo, Bišćani iduće godine žele povratak u Premijer ligu

Piše: M. Ć.
Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća sljedeće godine obilježava stotinu godina postojanja, a tim povodom danas je predstavljeno novo rukovodstvo kluba koje bi bihaćkog prvoligaša trebalo vratiti na stare staze slave.

Nova uprava NK Jedinstvo planira veliku reorganizaciju kluba, a s tim ciljem formiran je stručni štab i značajno osnažen igrački kadar za predstojeću takmičarsku sezonu. Novi trener NK Jedinstvo je Vlado Jagodić, nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH.

"Oduševljen sam dobrodošlicom, iako su Krajišnici poznati po tome da su dobri domaćini. Znam gdje sam došao, ambiciozan sam i napokon ću, nadam se, ostvariti i svoje želje da sa stogodišnjakom uđem u Premijer ligu. Razgovaraćemo sa svima i dati im priliku, a igraće oni koji mogu dati najviše. Iduće sedmice putujemo na Jahorinu, gdje ćemo se zadržati dvije sedmice", rekao je Jagodić, najavljujući i nova pojačanja.

Investitor Ismet Hadžimuratović, predsjednik UO NK Jedinstvo istakao je da uskoro kreće i sa rekonstrukcijom tribina i svlačionica, te izgradnjom pomoćnog terena s umjetnom travom.

"Budući da sam Krajišnik iz Prijedora, nekadašnji fudbaler, a posljednjih decenija u biznisu, u i oko fudbala, na relaciji Bihać i Sarajevo, započeo sam razgovore sa klubom i gradom krajem prošle godine i evo uspješno smo se dogovorili da investiramo u infrastrukturu po pitanju stadiona, pomoćnog terena i balona za treniranje, tribina, klupskih prostorija u vezi cjelokupnog ambijenta u vezi igranja i navijanja. Također, razgovori sa Miroslavom Ćirom Blaževićem i dogovori sa Vladom Jagodićem, kao i nova imena te pristup treniranju i igranju ukazuje na naše namjere, ozbiljan pristup i garantuje rezultate kroz nekoliko godina", rekao je Hadžimuratović.

On je istakao da je zadatak Uprave stabilizacija stanja u klubu i povratak omladine i djece u klub koji ima stogodišnju tradiciju i svoje mjesto u nogometu naše zemlje.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić rekao je da ni u narednom periodu neće izostati podrška Grada Bihaća nogometašima NK Jedinstvo.

"Dolazak investitora potvrda je da ćemo se mi još više angažirati u NK Jedinstvu i Grad Bihać dati će na upravljanje infrastrukturu klubu, izmiriti ćemo dugove kako novi ljudi ne bi zatekli stare probleme i maksimalno učestvovati u radu kluba kroz upravljačke strukture. Hvala ranijem rukovodstvu, trenerima i igračima koji su dali maksimum napora da Jedinstvo ostane u Prvoj ligi FBiH. Ovo je nova stranica u radu NK Jedinstva i uvjeren sam da ćemo dogodine dostojanstveno oblježiti 100 godina kluba", istakao je Fazlić.

Adnan Bajrić, menadžer marketinga u NK Jedinstvo istakao je da je vrijeme za novi pristup nogometu.

"Ovo je zajednička šansa i interes naše privrede i turizma. Vrijeme je da budemo zajednička adresa i dom za mnoge klubove i škole fudbala u USK", rekao je Bajrić.

Na kraju, nekadašnji igrači, navijači i sponzori kluba pozvali su Krajišnike i prijatelje Krajine u domovini i dijaspori da postanu PRIJATELJI JEDINSTVA i daju svoj doprinos učestvovanjem u akciji "Jedan navijač - dvije stolice".

To mogu uraditi uplatom na: NK "Jedinstvo" Bihać, UniCredit Bank TRN Broj: 3385002206249787, Acc: 25015511005 IBAN: BA39 3385 0048 6130 4978 S.W.I.F.T. UNCRBA22.