Nogomet
7

Vlado Jagodić: Imamo šansu za dobar rezultat protiv Čelika

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Fudbaleri Slobode iz Tuzle u okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra gostuju ekipi Čelika u Zenici. Tim povodom danas je u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su o predstojećoj utakmici na Bilinom Polju govorili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i fudbaler Vladimir Grahovac.

Jagodić je kazao da sutra iz više razloga očekuje neizvjesnu utakmicu, ali i da Sloboda ima šansu za postizanje dobrog rezultata u Zenici.

"Opterećenje koje Čelik ima u ovom trenutku predstavlja jedan mali podsticaj nama u smislu da budemo rasterećeniji na ovoj utakmici. Nedostatak Subića, Veselinovića, Stjepanovića i Hasanovića je ono što je u ovom trenutku realno, ali imaju alernative za sve te igrače", rekao je Jagodić.

Nglasivši da se Sloboda ne bavi problemima Čelika koje ovaj klub ima u ovom trenutku, Jagodić je podsjetio da tuzlanski tim ima svoj nedostatak jedne pobjede na gostujućem terenu.

"Igračima sam jasan da smo došli u situaciju da je ovo posljednja utakmica u ovoj polusezoni koja nam može donijeti neophodna tri boda. Smatram da igramo na najboljem, reprezentativnom terenu i to treba da bude dodatni podstrek mojim igračima. Idemo ofanzivno, želimo da se nadigravamo, nećemo se braniti, a da li će to biti dovoljno za uspjeh, vidjet ćemo", dodao je šef stručnog štaba Slobode koji trenutno ima tri dileme kada je riječ o sastavu, međutim one će biti otklonjene nakon današnjeg treninga u Zenici.

Igrača veznog reda Vladimira Grahovca uvijek će radovati utakmice na Bilinom Polju, s obzirom da ga mnoge lijepe stvari vežu za Zenicu i spomenuti stadion.

"Mislim da Čelik ima dobre igrače. Njihova pozicija na tabeli nas ne smije zavarati, jer osvojiti sva tri boda na Bilinom Polju nije uvijek bilo lako. Siguran sam da smo kvalitetnija ekipa, fizički smo spremniji i imamo veći motiv za pobjedu. Atmosfera u svlačionici je dobra, a ovom pobjedom bi ostvarili svoj cilj - ulazak među prvih šest ekipa te da se u nastavku sezone borimo za prvaka", naglasio je Grahovac.