Derbi na Koševu
19

Vlado Jagodić: Idemo napasti Sarajevo, ne možemo ništa izgubiti

Piše: A. K.
Vlado Jagodić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba) (Foto: D. Z./Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Darko Zabuš/Klix.ba) (Foto: D. Z./Klix.ba)
U okviru 7. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine fudbaleri tuzlanske Slobode u petak gostuju ekipi FK Sarajevo.

Tim povodom danas je na Gradskom stadionu Tušanj u Tuzli upriličena konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobode Vlado Jagodić i fudbaler Miloš Kalezić.

"Meni je drago da idemo iz derbija u derbi i ne može biti ništa bolje za moje igrače, nego igrati takve utakmice. U nepunih 13 dana mi ćemo odigrati tri utakmice s tri prvoplasirane ekipe Zrinjskim, Željezničarom i Sarajevom", kazao je Jagodić.

Istakao je da se detaljno neće vraćati na minuli susret protiv Želje na Tušnju, naglasivši da je ostao žal za pobjedom.

"Ovo kažem jer bismo sad još mirniji išli na Koševo. Imali bismo uvjerljivu prednost na četvrtoj poziciji koja je naš drugi cilj. Bez obzira na to što nismo pobijedili Željezničar, mi smo s tim bodom ipak zaposjeli četvrtu poziciju i realno je da sad tu prilično kontrolišemo situaciju", rekao je strateg Tuzlaka.

Gostovanje na sarajevskom Koševu, smatra on, fudbalerima Slobode daje za pravo da u trećem derbiju učine sve što mogu kako bi došli do pozitivnog rezulata.

Igračima zadaje da u utakmicu uđu maksimalno odgovorno, disciplinovano i sa željom da što duže imaju aktivan rezultat. To je, naglašava, formula za susret na Koševu.

"To je utakmica u kojoj Sarajevo ima dosta veće opterećenje, jer ne treba zaboraviti da oni nakon našeg susreta igraju prvu finalnu utakmicu Kupa, a onda im dolazi gradski derbi sa Željezničarom, što je za njih najveća utakmica i ja to vrlo dobro znam", nastavlja Jagodić.

Ne vjeruje da će se njegov kolega Mehmed Janjoš sutra baviti kalkulacijama.

"Mislim da ćemo sutra rasterećeni imati veliku priliku da na Koševu odigramo možda i najbolje do sada. Izuzev naših individualnih grešaka koje konstantno pravimo, imamo sve bolju igru i mene veseli da imamo grupu igrača koja je spremna istrčati na Koševo i napasti Sarajevo. Ne idemo da se branimo, nego da napadnemo. Tako ništa ne možemo izgubti, a možemo mnogo dobiti", istakao je Jagodić u sportskom duhu.

U susretu u Sarajevu Jagodić neće moći računati na Ordagića zbog kartona i Lazevskog zbog teže povrede.

Svi ostali igrači su na raspolaganju, a kojih 19 vodi u glavni grad BiH Jagodić će odlučiti nakon današnjeg treninga.

"Na Koševo idemo da se nadigravamo sa Sarajevom. Atmosfera u našoj ekipi je odlična. Protiv Željezničara smo odigrali jednu odličnu utakmicu i svi su vidjeli da imamo ogroman potencijal. Mislim da u Sarajevo idemo da pružimo istu partiju i mislim da ćemo se zadovoljni vratiti u Tuzlu", izjavio je fudbaler Miloš Kalezić.

Misli da Sloboda sutra ima šta pokazati, kao i da može mnogo dobiti jer je riječ o mladoj ekipi sa dosta potencijala.

Susret Sarajeva i Slobode je na rasporedu sutra od 19 sati na stadionu Koševo.