Nogomet
0

VIDEO / Vladavićev RB Salzburg slavio u Rimu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Red Bull Salzburga, u kojem igra bh. reprezentativac Admir Vladavić, autori su jednog od najvećih iznenađenja u prvom kolu Evropske lige. Austrijanci su uspjeli doći do pobjede na gostovanju kod Lazija.

Rimljani su u utakmici grupe G poveli pogotkom Foggije u 59. minuti. Izjednačio je Schiemer osam minuta prije kraja utakmice, a konačnih 2-1 i tri boda Red Bullu u sudiskoj je nadoknadi osigurao Janko. Villarreal je u istoj grupi teže od očekivanja savladao Levski, jedini pogodak bio je djelo Nilmara u 72. minuti.

U grupi H nizozemski Twente, kojeg vodi bivši engleski selektor Steve McClaren, s dva je gola Blaisea Nkufa slavio u Istanbulu protiv Fenerbahçea Christopha Dauma. U grupi I Benfica je s 2-0 bila bolja od lanjskog iznenađenja Lige prvaka BATE Borisova, dok se Everton nakon slabog starta u Premier ligi raspucao protiv grčkog AEK-a (4-0) koji je od 55. minute igrao bez isključenog Arauja. No, dotad je već bilo 3-0 za Engleze koji su u sudijskoj nadoknadi ostali bez također pocrvenjelog Sahe.

Evropska liga, grupa G, 1. kolo:

Lazio – Red Bull 1-2 (Foggia 59 / Schiemer 82, Janko 90) Villarreal – Levski 1-0 (Nilmar 72)

Grupa H, 1. kolo:

Fenerbahçe – Twente 1-2 (Topuz 71 / Nkufo 75, 80)

Steaua – Šerif 0-0

Grupa I, 1. kolo:

Benfica – BATE Borisov 2-0 (Nuńo Gomes 36, Cardozo 41) Everton – AEK 4-0 (Yobo 10, Distin 17, Pienaar 37, Jo 82)