Nogomet
93

Vladavić povrijeđen: Ne znam hoću li igrati protiv Sarajeva, ali se ekipa neće predati

Piše: D. B.
Admir Vladavić
Admir Vladavić
Iskusni bh. nogometaš i bivši reprezentativac, Admir Vladavić, s neizvjesnošću dočekuje utakmicu protiv Sarajeva. Nažalost, doživio je povredu u 2. kolu BHT Premijer iige na utakmici protiv Mladosti, zbog čega je upitan njegov nastup na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

"Čeka nas veoma teška utakmica protiv Sarajeva, kluba koji u ovom trenutku ima najbolju ekipu u državi. Oni su favoriti, a imat će i veliku podršku svojih navijača. Međutim, Velež također ima odličnu ekipu i kvalitetne pojedince, tako da na Koševo ne dolazimo da se predamo. Momci znaju da nose sveti dres i učinit će sve da izbore pozitivan rezultat. Da li ću im moći pomoći, ne znam. Povrijedio sam zadnju ložu te je moj nastup u toj utakmici upitan", izjavio je Vladavić za portal Klix.ba.

Velež je u prošloj sezoni napravio svoj najbolji rezultat u BHT Premijer ligi, kada je završio na petom mjestu. Ove godine su postavljeni viši ciljevi.

"Želimo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Uradit ćemo sve da odvedemo Velež gdje i pripada, a to je Evropa", kazao je nogometaš Rođenih.

Vladavić je imao bogatu karijeru, igrao je za nekoliko bosanskohercegovačkih i inostranih klubova, a sada je ponovo u dresu voljenog Veleža.

"Vratio sam se u Velež jer mi je dosta lutanja po svijetu gotovo devet godina. Velež je moj klub, moja ljubav, dao mi je puno u životu i želio sam se vratiti kući", rekao je Vladavić.

Izdvojio je četiri favorita za osvajanje titule prvaka u sezoni koja je tek počela.

"Favoriti su Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i moj Velež", završio je Vladavić.

Utakmica Sarajevo - Velež se igra u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:15 sati.