Zanimljiva anegdota
65

Vladavić o odnosu s trenerom Stevensom: Prodali ste Srebrenicu, možete i mene

N. K.
Vladavić u vrijeme dok je nosio dres Salzburga (Foto: EPA-EFE)
Vladavić u vrijeme dok je nosio dres Salzburga (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Admir Vladavić prisjetio se na društvenim mrežama perioda dok je igrao za RB Salzburg i svojih burnih odnosa s tadašnjim trenerom kluba Huubom Stevensom.

I Vladavić i Stevens su u austrijski klub stigli u ljeto 2009. godine. Bh. veznjak je prethodno igrao u Žilini, dok je holandski stručnjak s klupe vodio PSV.

"Nije me volio Stevens. Gledao je i pratio je svaki moj korak, ali rijetko kada bi rekao bravo Boske. I ostalim Balkancima isto je radio, ali ja nekako nisam mogao da trpim. Pošto je on bio Holanđanin, kažem mu: 'Hej šefe, prodali ste Srebrenicu pa možete i mene'. Tu je bio moj kraj, ali nije mi žao", napisao je naš bivši igrač na Facebooku.

Vladavić je u razgovoru za portal Klix.ba potvrdio ovu zanimljivu priču.

"Nije me Huub doveo u tim, ali je i on došao malo prije mene u klub. Bio sam standardan u ekipi sve dok se nisam povrijedio. Tada je on doveo 12 igrača iz svoje Holandije i sve mi je bilo jasno. Morao sam ići iz kluba", ispričao nam je Vladavić.

Već narednog ljeta, 2010. godine, RB Salzburg je za isti novac (900.000 eura) prodao Vladavića nazad u Žilinu, ali ni Stevens se nije dugo zadržao u Austriji budući da je u aprilu 2011. godine dobio otkaz. Nakon toga se vratio u Schalke 04, što mu je bio drugi od ukupno tri mandata u ovom njemačkom klubu.