Žestoka poruka
93

Vladavić kritikovao Husića: Možeš u "kozijoj ligi" Federacije, ali ovo je prevelik zalogaj

Piše: N. K.
Admir Vladavić (Foto: Facebook)
Admir Vladavić (Foto: Facebook)
Nekadašnji bh. reprezentativac Admir Vladavić putem društvenih mreža žestoko je kritikovao Azmira Husića, prvog čovjeka novog bh. premijerligaša Tuzle Cityja.

Vladavić je nakon uspješne igračke karijere uplovio u menadžerske vode, a očito je bio razočaran jučerašnjom utakmicom između GOŠK-a i Tuzle Cityja, koja je završena pobjedom Gabeljana rezultatom 3:2.

"Zvalo se to nešto Simin Han ili Mancester City, pardon Tuzla City, to nije kamion koji se vozi. To nije samo daš milion, dva i odmah si prvak nečega. Moraš malo da se razumiješ u posao, moraš da znaš da igra 11 ljudi i da ne možeš sve novcem da kupiš. Jednu sezonu u kozijoj ligi Federacije BiH možeš. OK, ali već ovo je prevelik zalogaj", napisao je Vladavić.

Jedno vrijeme standardni reprezentativac BiH dotakao se i sudija te Husićevog poznavanja nogometa.

"Ne mogu se toliko sudije brukati, koliko su potrošeni ti neki tvoji igrači gospodine Husiću. Ipak, da bi razumio fudbal nije dovoljno pogledati dvije utakmice i imati oko sebe mešetare koji isto tako ne razumiju fudbal ili ti ga nogomet, nego gledaju lični interes", poručio je Vladavić za kraj svog posta na Facebooku.