Upisao 39 nastupa
66

Vladan Kovačević produžio ugovor s FK Sarajevo

D. B.
Vladan Kovačević
Vladan Kovačević
Prvi golman FK Sarajevo Vladan Kovačević danas je produžio vjernost Bordo klubu za narednih pet godina.

Bivši akademac za seniorski tim je debitovao prošle godine na utakmici protiv Slobode 5. augusta, a od tada je upisao ukupno 39 nastupa.

"Jako sam sretan zbog produženja ugovora. Prošle sezone smo dokazali kvalitet, a siguran sam da i ove godine možemo pružiti dobre partije. Svi ostvareni rezultati su produkt mnogo truda i napora, te sam jako zadovoljan proteklom godinom. Na meni je da se nastavim truditi na treninzima i utakmicama, a sigurno je da će i rezultati to pratiti", izjavio je Kovačević.

Vladan Kovačević i Emir Hadžić
Vladan Kovačević i Emir Hadžić

On je postao neizostavan član prve postave tima s Koševa.

"Vladan je pravi primjer kako se radom i trudom mogu postići dobri rezultati. U ključnim situacijama je bio tu za ekipu, naporno radio i zaista mogu reći da smo svi ponosni na njega. Napredak koji je ostvario u proteklih godinu dana je za svako poštovanje, što je rezultiralo time da je Vladan sada neizostavan član naše odbrane, a sigurni smo da će pružiti dobre partije u A reprezentaciji BiH", rekao je sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić.

Proteklih godina Kovačević je bio član mlade reprezentacije BiH, a na posljednjem okupljanju seniorskog državnog tima selektor Robert Prosinečki je računao na njega.