Veznjak Borca
5

Vladan Danilović na korak do transfera u Crvenu zvezdu

Piše: O. T.
Vladan Danilović (desno) u deulu s Asimom Zecom. (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vladan Danilović (desno) u deulu s Asimom Zecom. (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Veznjak Borca iz Banja Luke Vladan Danilović (19) blizu je transfera u aktuelnog prvaka Srbije Crvenu zvezdu, saznaje Klix.ba.

Danilović je pažnju velikana s Balkana privukao još prošle sezone kada je Borac nastupao u Premijer ligi BiH, a Danilović je u tom periodu upisao i dva nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovaj talentirani veznjak na meti je Zvezde koja je ove sezone igrala Ligu prvaka i uskoro bismo trebali dobiti konačan epilog ove priče.

Kako saznaje Klix.ba ostalo je još da se Borac i Crvena zvezda dogovore oko obeštećenja.

Danilović je još kao 17-godišnjak postao standardni član prve postave Borca, dok se Borac takmičio u Prvoj ligi RS. Prošle sezone upisao je 29 nastupa u Premijer ligi BiH te sada nastupa za Borac ponovo u Prvoj ligi RS gdje je upisao 14 nastupa i postigao jedan gol.

Njegov ugovor u Borcu ističe na ljeto 2021. godine i izvjesno je da bi Borac trebao dobiti određeni iznos ukoliko dođe do realizacije transfera.

Danilović je igrač koji igra na poziciji veznog igrača i odlikuje ga odličan pregled igre i kreativnost. Transfer u Zvezdu bio bi veliki korak naprijed u njegovoj karijeri.