Marcello Lippi
0

"Vjerujem da je Zaccheroni dobro rješenje za Juve"

Totalsport
Marcello Lippi (Foto: AP)
Marcello Lippi (Foto: AP)
I kada nije direktno vezan za torinski Juventus, talijanski selektor Marcello Lippi je uvijek jako blizu svih događanja u klubu kojeg je vodio u dva mandata.

Lippi je uspješno vodio Juventus od 1994. do 1999., te potom od 2001. do 2004., otkada je, uz malu stanku, jednako uspješan i na kormilu nacionalnog tima. Ove će godine Lippi zajedno s talijanskim nogometašima u Južnoafričkoj Republici braniti naslov svjetskog prvaka iz Njemačke 2006.

U "njegovom" Juventusu je nedavno napravljena smjena trenera, a otkazom je zbog jako loših rezultata platio Ciro Ferrera. Na njegovo mjesto je ustoličen Alberto Zaccheroni za kojeg Lippi ima samo pozitivne riječi.

"Zaccheroni će napraviti dobre stvari u Juventusu", odgovorio je Lippi na pitanje gdje je upitan što očekivati od novog trenera u torinskoj ekipi.

"Taktički je on odličan trener, s iskustvom i spoznajom što mora napraviti u ovom delikatnom trenutku. Vjerujem da će oživjeti ekipu koja zaslužuje mjesto u vrhu talijanske tabele", bio je komentar Lippija, koji je usput ustvrdio da u svojoj križaljci ima riješeno "sedamdeset posto tima za put na Svjetsko prvenstvo".