Premijer liga BiH
78

Vitez osvojio bod protiv Željezničara, Široki Brijeg nastavio agoniju Čelika

Piše: K. H.
Vitez - Željezničar (Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Ekipa Širokog Brijega slavila je protiv Čelika u Zenici rezultatom 4:1, dok je Željezničar na gostujućem terenu protiv Viteza osvojio samo jedan bod u 14. kolu Premijer lige BiH.

Vitez - Željezničar 1:1

Domaća ekipa je bolje otvorila meč, a Šantić već u sedmoj minuti iz dobre pozicije šutira neprecizno. Vitez je u prvih 20 minuta bio puno bolja ekipa od Željezničara i nagrada za hrabru igru stigla je u 24. minuti kada Livaja postiže gol i svojoj ekipi donosi prednost od 1:0.

Kako je Željezničar igrao prvo poluvrijeme najbolje govori podatak da su prvu pravu priliku imali tek u 39. minuti, međutim udarac Ubipariba nakon ubacivanja Zakarića odbranio je Tirić.

S tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je u 56. minuti Ubiparip lijepim pogotkom donio poravnanje gostujućoj ekipi nakon čega je uslijedila prava opsada gola Viteza. Admir Adžem sve karte je bacio u napad

Čelik - Široki Brijeg 1:4

Ekipa Širokog Brijega bez većih problema slavila je protiv domaćeg Čelika i tako nastavila sjajnu seriju rezultata. Gosti su u vodstvo stigli u 19. minuti kada Lončar pogađa za 0:1, da bi do poluvremena golovima Luke Menala Širokobriježani faktički riješili pitanje pobjednika.

Ipak, u 40. minuti Duvnjak je smanjio na 3:1 i Čeliku ostavio bar malo nade da u drugom poluvremenu može okrenuti rezultat. Konačnih 4:1 postavio je Luka Menalo golom u 80. minuti kojim je kompletirao hat-trick i svojoj ekipi donio veoma važna tri boda.