Veliko interesovanje
29

Visoke cijene ulaznica za susret Rome i Genoe: Navijači gledaju posljednju Tottijevu utakmicu?

Piše: D. B.
Francesco Totti (Foto: EPA)
Francesco Totti (Foto: EPA)
Još tri kola su ostala do kraja sezone u talijanskoj Seriji A, a ulaznice za posljednji meč koji Vučica igra na stadionu Olimpico 28. maja već su u prodaji i doslovno nestaju. Stvar nije u atraktivnom protivniku, nego u realnoj mogućnosti da će to biti posljednja utakmica u karijeri legendarnog kapitena Francesca Tottija.

Olimpico će definitivno na posljednjoj utakmici protiv Genoe biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Činjenica je da tribine ne bi bile popunjenje da je situacija uobičajena, Roma će u najboljem slučaju braniti ili pokušati vratiti drugo mjesto od Napolija, no, taj meč bi mogao biti i historijski. Razlog za to je što mnogi smatraju da će to biti i posljednja Tottijeva utakmica u dresu Rome, tako da svi žele biti dio te historije.

Interes navijača je veliki, a očekuje se da će ulaznice za utakmicu protiv Genoe biti rasprodane za svega nekoliko sati. To je potvrdio i menadžer Rome za prodaju ulaznica Carlo Feliziani, koji je otkrio da su preostale ulaznice za samo dvije tribine. Cijena ulaznice je 35 eura, ali one u preprodaji koštaju i do 500 eura.

Totti je odbio zvanično potvrditi da završava karijeru, ali mediji u Italiji pišu da će se to zaista dogoditi te da će kapiten dobiti funkciju i tako nastaviti rad u klubu.