Gerard Pique
0

"Više se bojim lava nego Real Madrida"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Španski nogometni reprezentativac i igrač Barcelone Gerard Pique s ironijom se osvrnuo na kolosalna pojačanja koje je zadnjih dana zaključio Real Madrid.

Katalonski stoper, koji se nalazi s reprezentacijom na pripremama na nogometni Kup konfederacija u Južnoj Africi, proveo je dan na safariju, što ga je nadahnulo na duhovit komentar.

"Više se bojim sresti lava, nego Cristiana Ronalda i Kaku", poručio je Pique.

U nešto ozbiljnijem tonu, dodao je da "Real Madrid kupuje igrače, jer su mu potrebni. Prošle su sezone ostali bez trofeja." Pored toga, Pique je zadovoljan dolaskom Ronalda i Kake u Primeru, jer je "za prvenstvo fantastično što će u njemu igrati takve zvijezde." Stoper je iskoristio priliku i da umiri navijače Barce, uznemirene zbog pojačavanja vječnog suparnika.

"Naš klub nema potrebu ulagati velika sredstva na pojačanja, jer već ima pobjednički sastav. Poručujem im da budu spokojni. Ako ne bismo bili spokojni nakon osvajanja trostruke krune, bilo bi to loše", priznao je.

A što će učiniti Barçin protivnik u finalu Lige prvaka, Manchester United, s odštetom od 94 milijuna eura za Cristiana?

"Igrač vrijedi onoliko koliko je netko spreman za njega platiti. Sumnjam da postoji još neko za koga će netko iskrcati toliki iznos, pa pretpostavljam da će Alex Ferguson kupiti nekolicinu. Siguran sam da će sagraditi novu veliku ekipu, kakvu je već stvorio u 25 godina treniranja."