Robinho
0

"Više od svega bih volio ostati, ali moram nazad u City"

Totalsport
Robinho
Robinho
U srijedu je Robinho u prvome finalnom dvoboju Brazilskog kupa protiv Vitorije iz Bahije odigrao posljednju utakmicu za Santos pred svojim navijačima na Vili Belmiro.

Pobijedili su domaći 2-0, te će uzvrat sljedeće srijede biti, po svemu sudeći, definitivan oproštaj 26-godišnjeg nogometaša od dresa svog omiljenog, matičnog kluba. Barem zasad.

"Emotivno me vrlo dirnula podrška koju su mi navijači iskazali. Vila Belmiro je moj dom!", rekao je tužni brazilski reprezentativac, koji bi najradije ostao u klubu u kojem je potekao.

Pred njim su, međutim, još dvije godine ugovora s Manchester Cityjem. Engleski ga je klub prije dvije godine vrlo skupo platio (32,5 milona funti), te ga nema namjeru nastaviti posuđivati i time gubiti na cijeni. Ako već ne bude želio ostati, Englezi će ga radije prodati kako bi vratili barem dio uloženog. Jasno je da u tom poslu skromni brazilski klub nema što tražiti.

"Volio bih se nadati da ovo možda ipak nije oproštaj, da će Santosovi čelnici biti vješti u pregovorima. Ja se u svakom slučaju daleko bolje osjećam u Brazilu negoli u Premierligi. Moj je menadžer primio nekoliko ponuda iz drugih evropskih klubova. Ne znam što će biti. U svakom slučaju, moj je posudbeni rok istekao i moram se vratiti u Manchester. Sad sve ovisi o Cityju", rekao je napadač, dok je njegov menadžer Evandro de Souza dodao: "Bojim se da je ovo bila Robinhova posljednja domaća utakmica za Santos. City ga želi nazad."

Santosov predsjednik Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro misli pak da će novo dovođenje Robinha biti izglednije na zimu.

"Možda, ukoliko se stvari tako odvrte, uspijemo vratiti Robinha u Santos u januaru sljedeće godine. Tada će svakako biti lakše nego što je sad."