Nogomet
0

Više od 12 miliona prijava za ulaznice Eura 2012. godine

Totalsport
Više od 12 miliona navijača prijavilo se za kupovinu ulaznica za utakmice Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj. Koji će se sretnici dokopati ulaznica, odlučit će lutrija...

Europska nogometna federacija (UEFA) je istakla kako se veliki broj navijača širom cijeloga svijeta prijavio za ulaznice, no, mnogi od njih ostat će kratkih rukava. Imena ljubitelja nogometa koji će dobiti pravo na kupvoinu ulaznice bit će izvučena nasumce. UEFA će sve ''sretnike'' do kraja aprila obavijestiti o ishodu lutrije, koja će se pod nadzorom UEFA-inih dužnosnika obaviti od 19. do 22. aprila.

Svi oni koji će imati sreće da se njihova imena nađu u bubnju, morat će izdvojiti od 30 eura za utakmice po grupama , pa sve do nevjerojatnih 600 eura za finalnu utakmicu.

Prijave za kupovinu ulaznica vršile su se od 1. do 31. marta. Prijavilo se 12.149,425 navijača iz 206 zemalja svijeta. U pitanju je rekrdan broj prijava za neko EP i povećanje zanimanja za ulaznice za više od 17 posto u odnosu na Europsko prvenstvo 2008. godine.

Veliko zanimanje pokazali su navijači iz zemalja organizatora Eura, Ukrajine i Poljske. Gotovo 88 posto prijava stiglo je iz te dvije zemlje. Što se tiče ostalih zemalja, iz Njemačke je UEFA zaprimilila 2,82 posto zahtjeva za ulaznicama, iz Rusije 1,16 posto, a iz Švicarske 1 posto.